Ελ Σαλβαδόρ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ακραίας ξηρασίας

el_salvdor

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», μέτρο που σημαίνει ότι θα διατεθούν κρατικές ενισχύσεις για να εξασφαλιστεί η επάρκεια τροφίμων και να βοηθηθούν οι αγρότες που πλήττονται

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέτει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και της λειψυδρίας που πλήττει τη χώρα επί έναν μήνα και πλέον κι έχει καταστρέψει τις σοδειές καλαμποκιού δεκάδων χιλιάδων καλλιεργητών.

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας της κεντρικής Αμερικής δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις εδώ και 33 ημέρες, ενώ οι θερμοκρασίες έχουν φθάσει τους 41° Κελσίου, επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο, αφήνοντας πολλές οικογένειες χωρίς νερό, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», μέτρο που σημαίνει ότι θα διατεθούν κρατικές ενισχύσεις για να εξασφαλιστεί η επάρκεια τροφίμων και να βοηθηθούν οι αγρότες που πλήττονται.

Ο Χόρχε Μελέντες, ο επικεφαλής της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ, τόνισε ότι η λειψυδρία έχει πλήξει πάνω από τους μισούς δήμους της χώρας και ότι έχει προκαλέσει απώλειες 1,5 εκατομμυρίου σάκων καλαμποκιού βάρους 60 κιλών. Το καλαμπόκι είναι βασικό διατροφικό είδος στη χώρα.

Οι αρχές της κεντροαμερικάνικης χώρας μελετούν παράλληλα τις συνέπειες της ξηρασίας και της λειψυδρίας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως η παραγωγή του καφέ και η κτηνοτροφία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sri_ar1

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επιθέσεις 10 ημέρες πριν - 13 συλλήψεις από την αστυνομία - Ανάμεσα στους νεκρούς Αμερικανοί, Βρετανοί, Ινδοί, Δανοί και Τούρκοι - Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και κοντά στο αεροδρόμιο

11