Βρετανία: Η Τερέζα Μέι θα ηγείται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι θα ηγείται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τις παραιτήσεις υπουργών αλλά και το χάος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος – Ανάγκη να βρεθεί συμφωνία πριν την αποχώρηση 

theresa_may_1
Την ευθύνη του Brexit αναλαμβάνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, που θα ηγηθεί των σχετικών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση να οργανωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να αποχωρήσει από την ΕΕ», εξήγησε σε γραπτή της δήλωση προς το κοινοβούλιο, συμπληρώνοντας: «Πλέον θα ηγούμαι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια δύσκολη καμπή, καθώς έχουν προηγηθεί παραιτήσεις υπουργών ενώ η Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με εσωκομματικές αντιδράσεις.

Μέχρι στιγμής, τη σχετική ευθύνη είχε αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Brexit. Το υπουργείο θα συνεχίσει να ασχολείται με όλες τις προετοιμασίες της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ: τις εσωτερικές προετοιμασίες βάσει ενός σεναρίου για αποχώρηση με συμφωνία αλλά και ενός για αποχώρηση χωρίς συμφωνία και όλη την απαραίτητη νομοθεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης