Ερντογάν για Ισραήλ: Πρόκειται για «το πιο φασιστικό και ρατσιστικό» κράτος στον κόσμο

Ερντογάν για Ισραήλ: Πρόκειται για «το πιο φασιστικό και ρατσιστικό» κράτος στον κόσμο

Η Τουρκία «γίνεται μια ζοφερή δικτατορία» του απαντάει ο Νετανιάχου

Retzep-Tagip-Erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ το "πιο φασιστικό και ρατσιστικό" κράτος στον κόσμο μετά την ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από το ισραηλινό κοινοβούλιο ενός νόμου που προσδιορίζει τη χώρα ως "κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού".

"Το μέτρο αυτό έδειξε χωρίς να αφήνει περιθώριο στην παραμικρή αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι το πιο σιωνιστικό κράτος, το πιο φασιστικό και το πιο ρατσιστικό στον κόσμο", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Άγκυρα, την ώρα που κάποιοι βουλευτές φώναζαν "καταραμένο το Ισραήλ".

Το κείμενο αυτό που υιοθετήθηκε την περασμένη Πέμπτη από το ισραηλινό κοινοβούλιο ορίζει "το κράτος του Ισραήλ ως το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού, στο οποίο αυτός εφαρμόζει το φυσικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, ιστορικό του δίκαιο", και διευκρινίζει ότι "το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση στους κόλπους του κράτους του Ισραήλ επιφυλάσσεται μόνον στον εβραϊκό λαό".

Η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε ήδη από την περασμένη εβδομάδα τον νόμο αυτόν, κατηγορώντας τις ισραηλινές αρχές ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα "κράτος απαρτχάιντ".

"Το πνεύμα του Χίτλερ που οδήγησε τον κόσμο σε μια μεγάλη καταστροφή έχει ανθίσει εκ νέου μεταξύ ορισμένων Ισραηλινών ηγετών", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

"Καλώ τον μουσουλμανικό κόσμο, τη χριστιανική κοινότητα, όλες τις χώρες, οργανισμούς, μκο, δημοσιογράφους υπέρ της δημοκρατίας και υπερασπιστές των ελευθεριών στον κόσμο να περάσουν στη δράση κατά του Ισραήλ", σημείωσε επίσης ο Τούρκος ηγέτης.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο των εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, η οποία επικρίνει τακτικά την ισραηλινή πολιτική όσον αφορά τους Παλαιστίνιους ή τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ.

Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν γίνεται μια "ζοφερή δικτατορία", απάντησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Ο Ερντογάν σφαγιάζει Σύρους και Κούρδους και φυλακίζει δεκάδες χιλιάδες Τούρκους (...) Υπό τη διακυβέρνησή του, η Τουρκία γίνεται μια ζοφερή δικτατορία", σημειώνει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου.

"Το Ισραήλ υπερασπίζεται με επιμονή τα ισότιμα δικαιώματα όλων των πολιτών πριν και μετά την ψήφιση αυτού του νόμου", καταλήγει ο Νετανιάχου, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι "η κριτική αυτή του σπουδαίου δημοκράτη" στον νέο νόμο που υιοθέτησε το Ισραήλ "είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που θα μπορούσαν να του κάνουν".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης