Μαρία Μπούτινα: Η Ρωσίδα κατάσκοπος που διαδέχθηκε την Τσάπμαν στις ΗΠΑ

Μαρία Μπούτινα: Η Ρωσίδα κατάσκοπος που διαδέχθηκε την Τσάπμαν στις ΗΠΑ

Σεξ, καλάσνικοφ  και κατασκοπεία στην εποχή του Τραμπ- Η κοκκινομάλλα που χρησιμοποιούσε το κορμί της για να εκμαιεύει μυστικά από Αμερικανούς πολιτικούς ή αξιωματούχους και στη συνέχεια τα μετέφερε στο Κρεμλίνο συνελήφθη από το FBI

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
spay-mesa03
Εκ των υστέρων, τώρα πια που συνελήφθη από τους Αμερικανούς, η περίπτωση της Μαρίας Μπούτινα μοιάζει υπερβολικά κραυγαλέα για να μη δημιουργήσει υποψίες ότι πρόκειται για Ρωσίδα κατάσκοπο. Οι κινήσεις, οι συναναστροφές, η διείσδυσή της σε κύκλους εξουσίας, οι απόπειρές της να προσεγγίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να εκμαιεύσει πληροφορίες για την πατρίδα της, ακόμη και η φλογερή της εμφάνιση με την ψηλόλιγνη φιγούρα και το πλούσιο μπούστο καθιστούν τη Μαρία Μπούτινα τέλεια στον ρόλο της κατασκόπου.

spy-in1

Ακόμη κι αν δεν είναι, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μυστικής πράκτορα του Βλαντιμίρ Πούτιν στις ΗΠΑ. Εξάλλου, δεν κρυβόταν καθόλου, αφού της άρεσε να παίζει με τη φωτιά: το 2014 το διεθνές ανδρικό περιοδικό «GQ» στη ρωσική εκδοχή του είχε αφιερώσει πολλές σελίδες σε μια σούπερ σέξι φωτογράφησή της. Φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες και εσώρουχα του οίκου Dolce & Gabbana, η Μαρία πόζαρε με λάγνο βλέμμα υποδυόμενη τη Ρωσίδα κατάσκοπο. Κραδαίνοντας το όπλο της, ένα καλάσνικοφ, παρίστανε ότι προσπαθούσε να βρει στόχο. Τον οποίο πέτυχε στην Αμερική. Αλλά προτού γίνει η ίδια στόχος της αντικατασκοπίας των ΗΠΑ. To χρώμα της φωτιάς στα ατίθασα μαλλιά της λειτουργούσε σαν μαγνήτης σε συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ, γεννώντας ανομολόγητες φαντασιώσεις στους άντρες που έρχονταν σε επαφή μαζί της.

Η 29χρονη Μαρία Μπούτινα με καταγωγή από τη Σιβηρία έκανε στην κυριολεξία θραύση μεταξύ των ώριμων κυρίων που ήταν έτοιμοι να της εξομολογηθούν κάθε μυστικό, αρκεί να τους επέτρεπε να απολαύσουν λίγες στιγμές ηδονής μαζί της. Η δράση της έπεσε στο ραντάρ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες ξεκίνησαν να συλλέγουν πληροφορίες που τελικά οδήγησαν στην προφυλάκισή της. Η Μαρία φέρεται να κατασκόπευε την ελίτ των Ρεπουμπλικανών. Το όπλο της ήταν πραγματικά ακαταμάχητο, το μόνο που ίσως έλειπε από ανθρώπους με πλούτο και δύναμη: το σεξ. Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν αφορούν την κατασκοπεία και την πορνεία με στόχο την άντληση πληροφοριών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Οπως είναι ευνόητο και αναμενόμενο, η Μαρία Μπούτινα αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς διέταξαν την κράτησή της, αφού της απήγγειλαν την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Την έρευνα για τις προσπάθειες της Ρωσίδας καλλονής να επηρεάσει Αμερικανούς πολιτικούς έχουν αναλάβει οι αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές αρχές της Κολούμπια και όχι ο ειδικός εισαγγελέας. Η Μαρία Μπούτινα κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον 56χρονο Αμερικανό Πολ Ερικσον, από τον κύκλο των συντηρητικών και μέλος της Εθνικής Ενωσης Κατόχων Οπλων (NRA).

Κλείσιμο
spy-in2

Η Μαρία προσέφερε πρόθυμα το κορμί της για να βρει δουλειά σε συγκεκριμένο οργανισμό και να αποκτήσει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου διασυνδέσεις επιφανών και επιδραστικών ανθρώπων. Παράλληλα, είναι επικεφαλής οργάνωσης για τα δικαιώματα των όπλων στη Ρωσία. Ακόμη κατηγορείται ότι επιχείρησε να παρεισφρήσει στην αμερικανική NRA με στόχο την προώθηση ρωσικών συμφερόντων και την εδραίωση διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία για λογαριασμό της κυβέρνησης Πούτιν. Η αποστολή της ήταν να συγκεντρώσει πληροφορίες για λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου, στον οποίο έδινε αναφορά.

Στο στόχαστρο του FBI

Από το τέλος του 2015 η Μαρία Μπούτινα βρισκόταν στο στόχαστρο του FBI. Ωστόσο, ο δικηγόρος της δηλώνει ότι πρόκειται για μια απλή φοιτήτρια που δεν έχει σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 29χρονη είχε βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα. Δημοκρατικοί γερουσιαστές, μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής Αντικατασκοπίας που ερευνά τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών με τη Ρωσία, είχαν κατά το παρελθόν υποδείξει την Μπούτινα ως πρόσωπο που παρουσιάζει «ενδιαφέρον», απαιτώντας από τους γερουσιαστές να την προσάγουν για ανάκριση. Ωστόσο οι Ρεπουμπλικανοί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Λίγες ώρες όμως πριν από τη συνάντηση Πούτιν - Τραμπ στο Ελσίνκι οι αμερικανικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στη Μαρία με την κατηγορία της συνωμοσίας. Περιέργως, η ίδια είχε φτιάξει νωρίτερα τις βαλίτσες της για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Οι τελευταίες κινήσεις της δείχνουν ότι είχε προγραμματίσει να αποδράσει από την Ουάσινγκτον. Είχε κάνει αίτηση για βίζα που θα της επέτρεπε να ταξιδεύει προς και από τις ΗΠΑ, είχε πραγματοποιήσει μεταφορά χρημάτων ύψους 3.500 δολαρίων σε λογαριασμό στη Ρωσία και είχε αφήσει μια επιστολή που ενημέρωνε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της ότι το συμβόλαιό της έληγε στο τέλος Ιουλίου. Ο δικηγόρος της, Ρόμπερτ Ντρίσκολ, δήλωσε ότι η Μπούτινα δεν είναι Ρωσίδα πράκτορας και είχε συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, όπως και ότι είχε παρουσιαστεί οικειοθελώς σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκεσε οκτώ ώρες στην Επίλεκτη Επιτροπή Αντικατασκοπίας της αμερικανικής Γερουσίας.

spy-in3


Σε επαφή με το Κρεμλίνο

Τα τελευταία τρία χρόνια η Μαρία Μπούτινα φρόντιζε να παρίσταται σε γκαλά όπου ήταν παρούσα η ελίτ του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου των ΗΠΑ. Στο μυαλό της είχε έναν και μόνο στόχο: να εκμαιεύσει πληροφορίες από Αμερικάνους πολιτικούς και αξιωματούχους με θέσεις ισχύος, τις οποίες στη συνέχεια θα μετέφερε στο Κρεμλίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», η Μπούτινα το 2016 είχε επιχειρήσει να φέρει δις σε επαφή τους ηγέτες ΗΠΑ και Ρωσίας. Απέτυχε όμως και τις δύο φορές.

Για κάποιους η κοκκινομάλλα Ρωσίδα ήταν μια πολιτική ακτιβίστρια, ένθερμη οπαδός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Για άλλους ήταν απλώς μια φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων. Ανθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της την περιγράφουν ως αδίστακτη γυναίκα, με αυταρχικό χαρακτήρα, η οποία είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Κρεμλίνο. Εκτός από τα όπλα, όμως, η 29χρονη Ρωσίδα έχει αδυναμία στις πέρλες και τις ζαρτιέρες.

Με καταγωγή από τη Σιβηρία, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1988 στην περιοχή Μπαρναούλ. H μητέρα της είναι μηχανικός και ο πατέρας της, ο οποίος και τη μύησε στη θανάσιμη γοητεία των όπλων, επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο των επίπλων. Η Μπούτινα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Αλτάι. Το 2011 μετακόμισε στη Μόσχα και πούλησε έξι από τα επτά καταστήματα επίπλων της για να δημιουργήσει τη δική της διαφημιστική εταιρεία. Το 2014 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο American University. Στην πραγματικότητα -βάσει του κατηγορητηρίου- εργαζόταν ήδη για τη ρωσική κυβέρνηση. Προτού φτάσει στις ΗΠΑ, η Μαρία ίδρυσε μια οργάνωση για Ρώσους οπλόφιλους με τίτλο «Right to Bear Arms» (Το Δικαίωμα στην Οπλοκατοχή). Η ίδια σκόπευε να συσφίξει τις σχέσεις της οργάνωσης με την NRA, δηλαδή το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», η Μπούτινα έγινε βοηθός του αντιπροέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και πολιτικού Αλεξάντρ Τορσίν. Στο προφίλ της στο Facebook υπάρχουν πολλές φωτογραφίες της μαζί του, αν και πηγή προσκείμενη στον Τορσίν δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι εργαζόταν απλώς ως βοηθός του. Αλλα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Μπούτινα είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον Τορσίν. Κανείς πάντως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η δαιμόνια Μαρία είχε περάσει και από το δικό του κρεβάτι. Το σίγουρο είναι ότι είχε παραστεί σε εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ. Μάλιστα φέρεται να έχει καταφέρει να τον πλησιάσει και να τον έχει ρωτήσει για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απαντά: «Τα πάμε καλά με τον Πούτιν».

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 η Ρωσίδα καλλονή παρουσίασε μια εργασία στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε (και από όπου αποφοίτησε το 2018) με τίτλο «Ποια θα είναι πιθανόν η εξωτερική πολιτική του προέδρου Τραμπ όσον αφορά τη Ρωσία;». Σε σχετικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube από το Φεστιβάλ Ελευθερίας (Freedom Fest), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας τον Ιούλιο του 2015, η ίδια φαίνεται να ρωτά τον Ντόναλντ Τραμπ -τότε ήταν ακόμη υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016- αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην περίπτωση που εκλεγεί.

Μια νέα Αν Τσάπμαν;

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για την απελευθέρωσή της με το hashtag #FreeMariaButina (Απελευθερώστε τη Μαρία Μπούτινα). Γενικότερα, η υπόθεσή της θυμίζει μία άλλη κοκκινομάλλα, τη Ρωσίδα πρώην κατάσκοπο Αν Τσάπμαν που χρησιμοποιούσε το κολασμένο της κορμί για να προσεγγίζει Αμερικανούς πράκτορες. Η Τσάπμαν, η οποία σήμερα είναι τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας στη Ρωσία, βρέθηκε στη δίνη ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατασκοπείας όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναλάβει να αποπλανά πράκτορες στη Ουάσινγκτον προκειμένου να αποσπά πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για το ρωσικό καθεστώς. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συγκρίνουν τη Μαρία Μπούτινα με την Αν Τσάπμαν, η οποία συνελήφθη το 2010 και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Ρωσία, στο πλαίσιο ανταλλαγής φυλακισμένων. «Εχουν αρχίσει οι θαυμαστές σου να ζητούν αυτόγραφα; Εχεις ξεπεράσει και την Αν Τσάπμαν» διάβασε σε ένα SMS στο κινητό της η Μαρία Μπούτινα τον προηγούμενο Μάρτιο. Φαίνεται ότι το είχε στείλει άνθρωπος που γνώριζε τη δράση της.

Δείτε βίντεο: Σεξ, καλάσνικοφ και κατασκοπεία στην εποχή του Τραμπ
Σεξ, καλάσνικοφ και κατασκοπεία στην εποχή του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης