«Χαστούκι» για τη Mέι η πρώτη δημοσκόπηση για ήπιο Brexit

19816146

Μόλις το 12% πιστεύει ότι θα είναι καλό για τη χώρα, ενώ το τo 43% υποστηρίζει το αντίθετο

Κόλαφος για τη Τερέζα Μέι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις μαζικές παραιτήσεις των ανταρτών υπουργών και υφυπουργών της που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα της για ένα «μαλακό» Brexit.

Δημοσκόπηση της «You Gov» δείχνει ότι, μόλις το 12% των Βρετανών λέει «yes» στο πρόγραμμα του Τσέκερς για το Brexit. Αντιθέτως, τo 43% δεν πιστεύει ότι το όραμα της Συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι καλό για για τη χώρα.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τις παραιτήσεις του υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, του υπουργού Εξωτερικών, Μπορίς Τζόνσον και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος καταφέροντας πλήγμα στη Μέι.

Το 16% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η Μέι χειρίζεται καλά τις διαπραγματεύσεις ενώ το 34% θεωρεί ότι ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον,θα έκανε σαφώς καλύτερη δουλειά.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 7 Ιουλίου, έπειτα από τεταμένη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς της στο Τσέκερς -την πρωθυπουργική εξοχική κατοικία- η Μέι φαινόταν πως είχε πείσει τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Brexit στην κυβέρνηση να ταχθούν υπέρ του σχεδίου της να ζητήσει συμφωνία για έναν «χώρο ελεύθερων εμπορικών ανταλλαγών αγαθών» με την ΕΕ, τη διατήρηση στενών δεσμών στο πεδίο του εμπορίου.Ωστόσο, έπεσε έξω...

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιώργος 45

Ο τίτλος του άρθρου, σε συνδυασμό με τον υπότιτλο οδηγεί τον αναγνώστη να πιστεψει ότι οι Βρετανοί θέλουν το λεγόμενο σκληρό Βrexit. Η πραγματικοτητα είναι ότι οι Βρετανοί βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση και είναι έξαλλοι με τους πολιτικούς, ιδίως αυτούς που υποστήριζαν το Brexit, γιατι καθημερινά δείχνουν ότι δεν είχαν ιδέα τι θα ακολουθούσε ένα ναι στο δημοψήφισμα ενώ ταυτοχρονα παίζουν τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας και του μέλλοντος των πολιτών. Η αποδοκιμασία επομένως κατά 43% του προγράμματος που προτείνει η Μέϊ δεν σημαίνει ότι το 57% είναι υπέρ του σκληρού Βrexit.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2017-05-25T104020Z_69441666_RC1DBCF07260_RTRMADP_3_FRANCE-TURKEY

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Μακρόν να μάθει «γαλλική ιστορία» με αφορμή τη θέσπιση ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων και απαρίθμησε τις αποικίες της Γαλλίας και τις σφαγές στις οποίες συμμετείχαν οι Γάλλοι