Πούτιν: Αναγκαία η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, αλλά...

putin

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει τι αλλαγές στο σύστημα, αλλά δεν είναι θετικός στην αύξηση των ορίων ηλικίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για πρώτη φορά σήμερα διατύπωσε την άποψη του για την προτεινόμενη από την ρωσική κυβέρνηση συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας ότι δεν του αρέσει καμία από τις προτεινόμενες προτάσεις.

«Δεν μου αρέσει καμία πρόταση που σχετίζεται με την αύξηση των ορίων ηλικίας. Και σας διαβεβαιώνω ότι και στην κυβέρνηση υπάρχουν λίγοι –εάν γενικά υπάρχουν κάποιοι– στους οποίους αρέσει αυτό» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος σε εθελοντές που είχαν συγκεντρωθεί σε στάδιο στην πόλη Καλίνινγκραντ.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι τελική απόφαση στο ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμη ληφθεί

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το ζήτημα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την πλειονότητα των Ρώσων πολιτών και υποσχέθηκε να ακούσει όλες τις απόψεις που διατυπώνονται, εκτός από εκείνους που προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις όταν αναφέρονται σ αυτό το ζήτημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι τα αποθέματα σταθερότητας για το συνταξιοδοτικό σύστημα επαρκούν για κάποια χρονική περίοδο ακόμη, αλλά τόνισε ότι είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και το μέλλον, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά χωρίς μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό, το συνταξιοδοτικό σύστημα σε τελική ανάλυση θα καταρρεύσει.

Το 89% των Ρώσων αντιτίθεται στο ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης

Πρόσφατη έρευνα του μη κυβερνητικού οργανισμού κοινωνιολογικών ερευνών «Levada-Center», τα αποτελέσματα της οποίας είχε δημοσιεύσει ο ρωσικός ιστότοπος Interfax, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων έχει αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θεωρώντας ότι τα σημερινά όρια για τους άντρες και τις γυναίκες είναι τα βέλτιστα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 89% των ερωτηθέντων εμφανίζονται αρνητικοί στην προοπτική αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Ταυτόχρονα, το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τρέχουσα ηλικία συνταξιοδότησης των ανδρών (στα 60 χρόνια) είναι η καλύτερη. Επίσης, το 84% των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι η καλύτερη ηλικία για τις γυναίκες είναι τα 55, όπως ισχύει σήμερα. Το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένο ότι η σύνταξη όσων συνταξιούχων εργάζονται δεν αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού.Το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος να στερήσουν σε αυτούς που εργάζονται μία ευκαιρία να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα, όταν φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

και και και

Τι μπούρδες είναι αυτές; Τους ρώτησαν σε ποια ηλικία θέλουν να συνταξιοδοτηθούν. Ρωτήστε τους Έλληνες, στα 35 ήταν παλιότερα το όριο, με 15 χρόνια εργασίας. Και μετά πήρε δανεικά η χώρα για να τα πληρώσει και και και....

@

Πολυ δουλευταραδες και οι Ρωσοι. Στα 60 και στα 55...και φυσικα οι γυναικες παλι νωριτερα στην δηθεν ανδροκρατουμενη ρωσια...φαινεται και κει εχουν πολλες αγαμες θυγατερες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sri_ar

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επιθέσεις 10 ημέρες πριν - 13 συλλήψεις από την αστυνομία - Ανάμεσα στους νεκρούς Αμερικανοί, Βρετανοί, Ινδοί, Δανοί και Τούρκοι - Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και κοντά στο αεροδρόμιο

Skopia_Ypopsifioi

Με καταμετρημένο το 99,69% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84% (323.333 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα 42,24% (318.811 ψήφους) – Για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, ειδάλλως θα ακυρωθούν

1