Γαλλία: Υπό κράτηση 292 άνθρωποι για επεισόδια στους εορτασμούς του Μουντιάλ

Γαλλία: Υπό κράτηση 292 άνθρωποι για επεισόδια στους εορτασμούς του Μουντιάλ

Τα επεισόδια έγιναν στο περιθώριο των πανηγυρισμών – Τραυματίστηκαν 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες

paris_mundial
Επεισόδια ξέσπασαν στη Γαλλία, στο περιθώριο των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Οι αρχές έθεσαν 292 άτομα υπό κράτηση σε όλη τη χώρα. Εξ αυτών, οι 90 τέθηκαν υπό κράτηση στο Παρίσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες. Όμως, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ, τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.

Συγκρούσεις σε Παρίσι, Λιόν και Μασσαλία

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ιδιαίτερα στο Παρίσι, τη Λιόν και τη Μασσαλία, όταν συγκρούστηκαν δυνάμεις της τάξεις και ομάδες «βίαιων αναρχικών στοιχείων».

Στο Παρίσι, επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Λεωφόρο των Ηλυσίων. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν τη νίκη της εθνικής, έγινε λεηλασία του καταστήματος Drugstore Publicis.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες.

Στόχος περίπου 12 καταστήματα

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του Παρισιού, που έκανε λόγο για καταστροφές και κλοπές, «ομάδες βίαιων αναρχικών στοιχείων, για να μην πούμε πλιατσικολόγων, εισέβαλαν σε πολλά καταστήματα της λεωφόρου και εκεί κοντά», ενώ 12 καταστήματα επηρεάστηκαν σε διαφορετικό βαθμό.

Κλείσιμο
Ο Μισέλ Ντελπέκ έκανε λόγο για σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες χθες βράδυ κοντά στην οδό Πρεσμπούργκ και στη λεωφόρο Μαρσό.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στα επείγοντα. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στο σημείο το επεισόδιο εκτυλίχθηκε γύρω στις 00:10. Ο ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα με κράνος στο κεφάλι προτού καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο.

«Λαμβανομένου υπόψη του πλήθους που συμμετείχε και παρά τα έκτροπα που ήταν απαράδεκτα, ο απολογισμός είναι σχετικά μικρός», υπογράμμισε ο Μισέλ Ντελπέκ.

Στη Λιόν, την πόλη του υπουργού Εσωτερικών, επεισόδια αμαύρωσαν επίσης τη νίκη της εθνικής ομάδας. Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης