Φωτογραφίες: Με λαμπρότητα γιόρτασε η Γαλλία την Ημέρα της Βαστίλης

Φωτογραφίες: Με λαμπρότητα γιόρτασε η Γαλλία την Ημέρα της Βαστίλης

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν

bastille_day_arthro
Με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση γιόρτασε η Γαλλία την Ημέρα της Βαστίλης, στο Σανζ Ελιζέ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από την σύντροφό του Μπριζίτ, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις διασχίζοντας τη διάσημη παριζιάνικη λεωφόρο πάνω σε ανοιχτό στρατιωτικό όχημα, με προορισμό την πλατεία Κονκόρντ.

Η Άλωση της Βαστίλης είναι ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια στην πορεία επικράτησης της Γαλλικής Επανάστασης, αν και συμβολικού χαρακτήρα.

Περίπου 12.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κινητοποιήθηκαν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή με αφορμή την εθνική εορτή αλλά και ενόψει του αυριανού ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με την Κροατία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο είναι η δεύτερη παρέλαση για την εθνική εορτή μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2017, διέσχισε τη διάσημη παριζιάνικη λεωφόρο πάνω σε ένα ανοιχτό στρατιωτικό όχημα, πριν φθάσει στην πλατεία Κονκόρντ για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς.

Κλείσιμο
Μετά τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, φέτος ως τιμώμενοι έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνοας Καμμένος, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Χσιεν Λουνγκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, καθώς η Γαλλία θέλει να ενδυναμώσει τις στρατιωτικές της σχέσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

bastille_day_mesa
bastille_day_mesa2
bastille_day_mesa3
bastille_day_mesa4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης