Πλοιάριο με 442 μετανάστες ψάχνει ασφαλές λιμάνι στην κεντρική Μεσόγειο

isitoforo-metanastes

Οι διασωθέντες επιβιβάσθηκαν στην μονάδα της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, νωρίς σήμερα το πρωί, διότι το αλιευτικό με το οποίο είχαν σαλπάρει από την Λιβύη, κινδύνευε να βυθιστεί

Εν αναμονή πολιτικής λύσης παραμένουν οι 442 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο στρατιωτικά πλοία, νότια της Σικελίας. Οι διασωθέντες επιβιβάσθηκαν στην μονάδα της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, νωρίς σήμερα το πρωί, διότι το αλιευτικό με το οποίο είχαν σαλπάρει από την Λιβύη, κινδύνευε να βυθιστεί.

Σύμφωνα με ότι διαρρέει, αυτή την στιγμή, κατά την ιταλική κυβέρνηση υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικές.

Να μπορέσει να συμφωνηθεί η κατανομή των «απελπισμένων της θάλασσας» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να τους δεχθεί, τελικά, η Μάλτα, να μεταφερθούν και πάλι πίσω στην Λιβύη, ή να ξεκινήσουν, στο μεταξύ, οι διαδικασίες ταυτοποίησης μέσα στα πλοία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, πάντως, επιμένει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν δεκτοί όλοι στην Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στο μεταξύ, αποφάσισε να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία τονίζει ότι «η Ιταλία δεν είναι διατεθειμένη, πλέον, να σηκώσει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μέχρι αυτή την στιγμή η συνολική προσέγγιση του ιταλού πρωθυπουργού ταυτίζεται με εκείνη του υπουργού εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, έστω και αν η Ρώμη φαίνεται να έχει επιλέξει πιο χαμηλούς τόνους απ' ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ας πανε

σε πλούσιες μουσουλμανικες χωρες. Φτάνει πια. Δώσαμε.

ΣΥΡΙζώον ινστρούχτορ

Βρε καλώς τους τας επενδυτάς...

Εδωεδωεδωεδω

Ρε παιδιά γιατί ψάχνονται ακόμη; δεν έχουμε καταστήσει σαφές ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι δεκτοί εδώ; χώρα προσφύγων είμαστε!

Κουτοπόνηρος

Η Μεσόγειος έχει και ΠΟΛΛΕΣ νότιες χώρες! Γιατί δεν πάνε προς Μαρόκο, μεριά; δε δίνουν επιδόματα, κατοικίες προς τα εκεί; κρίμα!!!

Αλ-6, Τασία πού είσαστε;

Πού είσαστε, γιατί τέτοια ολιγωρία, δεν παρακολουθείτε καθόλου ειδήσεις; Φέρτε τους τώρα κιόλας σε κάποιο ελληνικό λιμάνι. Είναι δυνατόν να αφήσουμε να μας αρπάξουν οι Ιταλοί τόσους επενδυτές μέσα από τα χέρια μας; Και τι επενδυτές, βαρβάτους. Γρήγορα, στείλτε πλοίο να τους φέρει εδώ. Είναι καιροί τώρα να αφήνουμε να πηγαίνουν χαμένες τέτοιες επενδυτικές ευκαιρίες; Γρήγορα, αύριο να πιάνουν στεριά στην χώρα μας!

ΒΑΓ

ας τους φερουν Μυτιληνη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους