Ιαπωνία: 141 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ιαπωνία: 141 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Τουλάχιστον ακόμη δέκα άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι

japan708_19
Οι πλημμύρες και οι χείμαρροι λάσπης που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 141 ανθρώπους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τουλάχιστον ακόμη δέκα άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, διευκρίνισε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ήδη, ιαπωνικά

size="2" face="Constantia">ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για ακόμη υψηλότερο αριθμό θυμάτων.

«Οι 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες (...) και ακτοφρουροί κάνουν το καλύτερο δυνατόν» για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες, υπογράμμισε ο Σούγκα.

Οι έρευνες και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται πλέον υπό τον καυτό ήλιο, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς υπό σκιά και «η ηλιοφάνεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα», συνέχισε ο Σούγκα, καλώντας να επιδεικνύεται «επαγρύπνηση» για τον κίνδυνο θερμοπληξίας η υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, αλλά και για πιθανές νέες κατολισθήσεις.

Κλείσιμο
Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είναι οι χειρότερες από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το αρχιπέλαγος τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης