Κοινή ανακοίνωση ανθρωπιστικών οργανώσεων για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό

prosfyges-idomen

Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι «η μόνη συναίνεση που επιτεύχθηκε ήταν ότι τα κράτη μέλη δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για κοινή πολιτική, αλλά δύνανται κατά το δοκούν να προχωρήσουν μονομερώς σε διμερείς ή τριμερείς συνθήκες με γνώμονα την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Για υιοθέτηση πολιτικών και προτάσεων «που οδηγούν στην παραβίαση των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνθηκών αναφορικά με τις διαδικασίες της εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας» καταγγέλλουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 12 ανθρωπιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε κοινή ανακοίνωσή τους. Παράλληλα προσθέτουν ότι «καλλιεργεί τη θεσμική εχθρότητα απέναντι στην αλληλεγγύη, με την ποινικοποίηση όχι μόνον των ίδιων των αιτούντων, αλλά και ενάντια στους ανθρώπους εκείνους που στέκονται δίπλα τους από αλληλεγγύη».

Οι οργανώσεις αναφερόμενες στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό υπογραμμίζουν ότι «η μόνη συναίνεση που επιτεύχθηκε ήταν ότι τα κράτη μέλη δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για κοινή πολιτική, αλλά απεναντίας δύνανται κατά το δοκούν να προχωρήσουν μονομερώς σε διμερείς ή τριμερείς συνθήκες με γνώμονα την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Όσον αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι οργανώσεις εκτιμούν ότι: «Επιβραβεύεται και διευρύνεται η πολιτική δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης στα κράτη μέλη, νομιμοποιείται η προοπτική για "περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης" δηλαδή γκρίζων ζωνών παραβίασης δικαιωμάτων σε τρίτες χώρες, ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση fast track διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου, επανέρχεται η παλαιότερη γραμμή για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της FRONTEX σε ό,τι αφορά τις απελάσεις, καθώς επίσης περιορίζεται και ποινικοποιείται η δράση των αλληλέγγυων οργανώσεων».

Οι οργανώσεις που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι: ΑΙΤΗΜΑ, ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία, "ΛΑΘΡΑ"- Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου, Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, PRAKSIS, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο.

Τι εγινε?

Στερεψε η κονομα?

ΚΛΑΨΤΕ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

"Παράλληλα προσθέτουν ότι «καλλιεργεί τη θεσμική εχθρότητα απέναντι στην αλληλεγγύη, με την ποινικοποίηση όχι μόνον των ίδιων των αιτούντων, αλλά και ενάντια στους ανθρώπους εκείνους που στέκονται δίπλα τους από αλληλεγγύη" ΚΛΑΨΤΕ "σε ό,τι αφορά τις απελάσεις, καθώς επίσης περιορίζεται και ποινικοποιείται η δράση των αλληλέγγυων οργανώσεων»." ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΛΑΨΤΕ. Δεν κανω πλακα του Σορος ειναι, το ιδρυμα του Σορος "open society foundation" τους δινει τα πιο πολλα λεφτα. Ψαξτε το.

katarripsi

20061237

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε για τρίτη φορά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, επισημαίνοντας ότι περιμένει ακόμη πιο θετικές εξελίξεις στις σχέσεις της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσιγκτον

putin