Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι έκανε το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο Βλαδιβοστόκ;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι έκανε το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο Βλαδιβοστόκ;

Άγνωστο αν ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βορείου Κορέας επέβαινε σε αυτό - Προετοιμάζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την συμμετοχή του στο «Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ», που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο και στο οποίο θα συμμετάσχουν η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα;

kim01
Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Κιμ Γιονγκ Ουν προσγειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα) σε αεροδρόμιο του Βλαδιβοστόκ για να αναχωρήσει τρεις ώρες αργότερα για την Πιονγκγιάνγκ. Το σχετικό δημοσίευμα του Flightradar24, έγινε αφορμή για να αναζωπυρωθούν οι φήμες που θέλουν τον «ελέω θεού» ηγέτη της Βορείου Κορέας να προετοιμάζεται για μια επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβαινε ο ίδιος στο ιδιωτικό του αεροσκάφος, το επικρατέστερο σενάριο είναι το αεροσκάφος του βορειοκορεάτη ηγέτη να μετέφερε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Πιονγκγιάνγκ στη ρωσική πόλη για να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίσκεψη του ηγέτη τους στη ρωσική πόλη ενόψει του οικονομικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο.

«Φαίνεται πως αξιωματούχοι από τη Βόρειο Κορέα ταξίδεψαν ως εκεί (στο Βλαδιβοστόκ) για να κάνουν προετοιμασίες για την πιθανή συμμετοχή του Κιμ στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ανώνυμη πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap News.

Τον Μάιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο ετήσιο φόρουμ αλλά ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας δεν έχει απαντήσει στην πρόσκληση ακόμα. Στο φόρουμ έχουν, επίσης, προσκληθεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε Ιν και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ αναμένεται φέτος να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή, ειδικότερα, αν θα συμμετάσχει και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τις συναντήσεις κορυφής που είχε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας με τον πρόεδρο Μουν τον Απρίλιο αλλά και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη με στόχο την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης