Γιούνκερ σε Κουρτς: Η Frontex θα ενισχυθεί με 10.000 αστυνομικούς

frontex_greece

Διαβεβαιώσεις του προέδρου της Κομισιόν στον καγκελάριο της Αυστρίας ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διασφαλίζουν την καλύτερη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων

Την ενίσχυση της Frontex με 10.000 άτομα σκοπεύει να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς σήμερα στη Βιέννη.

Η ασφάλεια και η μετανάστευση είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Αυστρίας που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στην ΕΕ για τη διαχείρισή του. Τα κράτη-μέλη συναινούν στην καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και πάνω εκεί θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες της αυστριακής προεδρίας.
000_1777MP

Παράλληλα ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ότι η αυστριακή προεδρία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, ενώ θα δουλέψει πάνω σε όλα τα σημεία της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι η μεταρρύθμιση του Δουβλίνου είναι μεν δύσκολη, αλλά αναγκαία. "Αν δεν αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου τα προβλήματα θα παραμείνουν", ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η Επιτροπή έχει καταθέσει τις νομοθετικές της προτάσεις, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ των κρατών-μελών.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Frontex με 10.000 άτομα ως το 2020.
000_1778RK

Κληθείς να σχολιάσει τη συμβιβαστική συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα και τη διαχείριση του ασύλου, ο καγκελάριος Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διμερείς συμφωνίες που σκοπεύει να συνάψει η Γερμανία για να μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις μεταναστών εντός της ΕΕ. Τόνισε πάντως ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση και δεσμεύτηκε ότι η αυστριακή προεδρία της ΕΕ θα εργαστεί πάνω σε αυτήν.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, η αυστριακή προεδρία αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σταθερότητα στη γειτονία της ΕΕ, μέσω της «προσέγγισης» των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τόνισε ότι η Αυστρία τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών αυτών.

Παράλληλα, η αυστριακή προεδρία της ΕΕ καλείται να φέρει εις πέρας δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα. Τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit) και τις διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021-2027.

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, η αυστριακή προεδρία θα είναι η τελευταία ολοκληρωμένη προεδρία πριν από τις ευρωεκλογές την άνοιξη του 2019 και κατά τη διάρκειά της θα πρέπει να προχωρήσουν και να «κλείσουν» όσο το δυνατό περισσότερες νομοθετικές προτάσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ας κόψουν τα επιδόματα

Τις φιλοξενιες τα συσσίτια κ δεν χρειάζεται να φυλάνε τα σύνορα. Τώρα έρχονται γιατί ξέρουν ότι έχουν δικαιώματα. Ας τους κόψουν τις ελπίδες κ να τους χρηματοδοτήσουν στις χώρες τους. Δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για τους ντόπιους και συζητούν για 12ωρα οι ανεγκεφαλοι.

Νικος

Και τι θα κάνουν οι 10000; Θα μαζεύουν τους λάθρο και θα τους φέρνουν στην ευρωπη. Όσο ποιο πολλούς αστυνομικούς βάζουν τόσο πιο πολλοί λάθρο έρχονται.

Βάστα γερά Κούρτς

Σε σένα βασιζόμαστε, γιατί ο άλλος ο μπεκροκανάτας μπορεί να είδε διπλά τα μηδενικά και αντί για 100 να είπε 10000. Μην στείλετε όμως πάλι τίποτα σαν και κείνους που καθόντουσαν στα νησιά και πίνανε την μιά μπύρα πίσω απ'την άλλη και κανά ουζάκι ενδιάμεσα γιατί θα είναι δώρον άδωρον.

Thanos

H FRONTEX εχει προσωπικο, αλλα φυλαει τις ......... Βρυξελλες! Αυτοι που θα προσληφθουν, ειναι για να παρουν αδειες οι παλιοι?

Τικ τακ

Το Ελληνικό Έθνος έχει πικρή πείρα από μετανάστες και μετακίνηση λαών.Από την Αρχαιότητα δεκάδες και εκατοντάδες επιδρομές υπήρξαν στον Ελληνικό χώρο. Γαλάτες, Ούννοι, Γότθοι, Βησιγότθοι,Σλάβοι, Βούλγαροι,Βινκίνγκς, Άβαροι, Σταυροφόροι, Άραβες και Σαρακηνοί και Τούρκοι. Στην Ελληνική Μικρά Ασία Άραβες, Τούρκοι και πολλοί άλλοι.Συρίκνωσαν τον Ελληνισμό και η Μικρά Ασία έχει Τούρκους και Μουσουλμάνους. Πού είναι οι Ελληνικές χώρες και πόλεις στον Εύξεινο Πόντο; Πού στη Βαλκανική;Που στα Ασιατικά παράλια; Ο Ελληνικός λαός (ή έθνος ή γένος ή φυλή) αν δεν δώσει αγώνα κατά του Μουσουλμανικού ή Αφρικάνικου εποικισμού λίγα είναι τα ψωμιά του.

@@

εχουμε κ τ στρατο αλλα ασχολειται με την ...αποψιλωση ,α ρε σανιδα

Φάνης

Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής του δήμου μας εδώ στη Γερμανία, ο κ. Lars Castellucci, σε συνέντευξη του στο γερμανικό ειδησιογραφικό NTV δήλωσε, ότι οι ροές αυτή τη στιγμή που μιλάμε αφορούν σε πέντε ως δέκα πρόσφυγες την ημέρα και ότι το συντηρητικό CSU γιγαντώνει το θέμα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Σημειωτέον ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD απέτρεψε τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αντώνη Σαμαρά επί γερμανικού εδάφους. Η αναταραχή των τελευταίων στην Ελλάδα εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη ήταν στοχευμένη και απόλυτα αδικαιολόγητη. Ενημέρωση για να μην σας πιάνουν κορόιδα.

@Φανης

Το 5 με 10 προσφυγες την ημέρα πώς βγαίνει κυριε Φανη μου? Καταλαβαινω οτι ζείτε Αθήνα Θεσσαλονίκη. ...ελάτε μια βόλτα Κρατηγο Μυτιλήνης που μενω εγω να δείτε ποσοι βγαίνουν καθημερινα....

Φάνης

Δεν καταλάβατε. Πρόκειται για την ροή στα γερμανικά σύνορα. Ο αριθμός των ανθρώπων που υποτίθεται ότι θα επιστρέφουν και για τους οποίους έγινε μεγάλη φασαρία της προηγούμενες ημέρες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Κύριε Φάνη μας σιγά μην μας ρωτήσει η Γερμανία....πόσους θα μας γυρίσει πίσω. Καραβιές θα έρχονται και δεν θα λέει και κανείς τίποτα, γιατί αν τολμήσεις και μιλήσεις, θα σε πουν φασίστα και ρατσιστή, αυτοί οι που χρηματίζονται με διάφορους τρόπους δουλεύοντας ας πούμε σε κέντρα συγκέντρωσης, ή ανήκουν στον κομματικό στρατό του τσίπρα. Άστα φίλε Φάνη εδώ είναι Ελλάδα ......είναι Βαλκάνια ...καμιά σχέση με την χώρα που ζείς......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα