Γερμανία: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον εγκέφαλο της επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου

berolino_epithesh_2

Αφορά έναν Τυνήσιο άνδρα ο οποίος σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας φέρεται να οργάνωσε την επίθεση που έγινε το Δεκέμβριο του 2016

Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ενάντια σε ένα Τυνήσιο άνδρα που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το Δεκέμβριο του 2016 που είχε αποτέλεσμα 12 νεκρούς, ανέφερε σήμερα η Sueddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα τόνισε ότι Γερμανοί ερευνητές επιδίωξαν να εκδώσουν το ένταλμα σύλληψης εις βάρος ενός 32χρονου άνδρα, που αναφέρεται ως Μεχέρ Ντ., που υποπτεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και συνεργός δολοφονίας.

Το Δικαστήριο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο.

Ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος, υποψήφιος για χορήγηση ασύλου η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε κι ο οποίος, όπως αποδείχθηκε είχε διασυνδέσεις με ισλαμιστές, έκλεψε ένα φορτηγό την 19η Δεκεμβρίου του 2016, σκότωσε τον οδηγό και κατόπιν έπεσε με αυτό πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Από την επίθεση, 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Λίγες μέρες αργότερα η ιταλική αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ο Μεχέρ Ντ. έφυγε από την Τυνησία το 2015 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη και ξεκίνησε να επικοινωνεί με τον Άμρι το φθινόπωρο του 2016 μέσα από την εφαρμογή Whatsapp, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Η Sueddeutsche Zeitung επικαλέστηκε ένα έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας που ανέφερε ότι ο ύποπτος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση του Άμρι να διαπράξει την επίθεση, την πλέον πολύνεκρη που συνέβη στη Γερμανία τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν είναι άμεσα σαφές που ζει σήμερα ο ύποπτος, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη.

Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επαφή για την υπόθεση με Τυνήσιους αξιωματούχους που καταζητούν τον Μεχέρ Ντ. για κάποιο διάστημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

telenovela

«Μέχρι σήμερα παραμένω μπερδεμένη. Ήρθα εδώ πιστεύοντας ότι είχαμε ακόμη δεσμό» κατέθεσε στο δικαστήριο η νεαρή Σάντσεζ, που σύναψε ερωτικό δεσμό με τον βαρόνο ναρκωτικών όταν ήταν 21