Κολομβία: Τα πτώματα που βρέθηκαν ανήκουν τελικά σε ζευγάρι που είχε απαχθεί

colo_09

«Η νεκροψία-νεκροτομή που διεξήχθη έδειξε ότι ο θάνατος (τους) επήλθε εξαιτίας πολλαπλών τραυμάτων με μαχαίρι στο ύψος του λαιμού και του θώρακα» των θυμάτων

Δύο πτώματα που βρέθηκαν στην Κολομβία είναι πράγματι αυτά ενός ζευγαριού το οποίο είχαν απαγάγει πριν από τρεις μήνες αποστάτες της οργάνωσης FARC στα σύνορα των δυο χωρών των Άνδεων, επιβεβαίωσαν την Τετάρτη οι κολομβιανές αρχές.

Τα πτώματα, που ανακτήθηκαν την Τρίτη, είναι αυτά του Όσκαρ Βιγιασίς, 24 ετών, και της Κάτι Βελάσκο, 20 ετών, η απαγωγή των οποίων ανακοινώθηκε από τις αρχές τη 17η Απριλίου.

«Η νεκροψία-νεκροτομή που διεξήχθη έδειξε ότι ο θάνατος (τους) επήλθε εξαιτίας πολλαπλών τραυμάτων με μαχαίρι στο ύψος του λαιμού και του θώρακα» των θυμάτων, διευκρίνισε ο διευθυντής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κάρλος Βαλδές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πόλη Πάστο.

Δολοφονήθηκαν πριν από «περίπου δύο μήνες», πρόσθεσε.

Το ζευγάρι απήχθη από μια ομάδα αποστατών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) υπό τη διοίκηση του Ουάλτερ Αρτίσαλα, γνωστού με το προσωνύμιο Γκουάτσο.

Ο εντοπισμός των σορών σημειώθηκε περίπου δύο εβδομάδες μετά την εύρεση των πτωμάτων μιας ομάδας της εφημερίδας El Comercio του Κίτο -ενός συντάκτη, ενός φωτογράφου κι ενός οδηγού- που απήχθησαν στα τέλη Μαρτίου και κατόπιν δολοφονήθηκαν από την ίδια ομάδα αποστατών.

Οι αρχές της Κολομβίας και του Ισημερινού έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον της ομάδας του Γκουάτσο, χωρίς πάντως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Χωρίς πλέον κεντρική διοίκηση, ομάδες αποστατών των FARC, της πρώην οργάνωσης ανταρτών που αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης στα τέλη του 2016, διαθέτουν συνολικά περίπου 1.200 μαχητές και δρουν σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας, όπου αποπειρώνται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη διακίνηση ναρκωτικών, παράνομα μεταλλεία και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2017-12-ISRAEL

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος ασφαλείας και εκτόξευαν φλεγόμενα ελαστικά, πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών