Πουλάνε τρέλα οι τζιχαντιστές της αλ-Σαμπάμπ: Απαγόρεψαν τις πλαστικές σακούλες γιατί «απειλούν ανθρώπους και ζώα»

Πουλάνε τρέλα οι τζιχαντιστές της αλ-Σαμπάμπ: Απαγόρεψαν τις πλαστικές σακούλες γιατί «απειλούν ανθρώπους και ζώα»

Η τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα απαγόρεψε στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό της τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης καθώς συνιστούν «σοβαρή απειλή» τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, αλλά και το περιβάλλον, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης τους

al-shabab
Μπορεί οι ζωές των αντιπάλων να μην έχουν καμία αξία για την Αλ Σαμπάμπ, αλλά η τρομοκρατική οργάνωση της Σομαλίας έχει, όπως φαίνεται, οικολογικές ευαισθησίες.

Η τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα απαγόρεψε στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό της τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης καθώς συνιστούν «σοβαρή απειλή» τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, αλλά και το περιβάλλον, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της στην περιοχή του Τζουμπαλάντ, Μοχάμεντ Αμπού Αμπντουλά μέσω του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Andalus, των εξτρεμιστών.

Παράλληλα η οργάνωση απαγόρευσε και την κοπή σπάνιων δέντρων. Η αλ Σαμπάμπ δεν εξήγησε πώς θα επιβάλλει τα μέτρα αυτά, αλλά η αδιάκριτη χρήση βίας από τα μέλη της συνήθως αρκεί για να «πείσει» τους κατοίκους να υπακούσουν.

Και μπορεί πολλοί να σχολιάζουν ειρωνικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η αλ Σαμπάμπ είναι πλέον η πρώτη «οικολογική» τζιχαντιστική οργάνωση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αλ Κάιντα και διάφορα παρακλάδια τους έχουν ταχθεί κατά καιρούς υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αλ Κάιντα στην Υεμένη προ διετίας άσκησε δριμεία κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα επειδή δεν έκανε πολλά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ενώ το 2007 ο ηγέτης των Ταλιμπάν Χιμπατουλάχ Ακουντζάντ κάλεσε τους Αφγανούς να φυτεύουν περισσότερα δέντρα επειδή παίζουν «σημαντικό ρόλο στην προστασία τους περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και τον καλλωπισμό της γης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης