Βρετανία: Η Αντιτρομοκρατική ερευνά το περιστατικό κοντά στο Σόλσμπερι

Salisbury

Δύο άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή της σε τοξική ουσία

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Βρετανίας ερευνά το περιστατικό κοντά στην πόλη Σόλσμπερι με δύο άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση , σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Δύο άνθρωποι, 40 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία στην πόλη Έιμσμπερι, που βρίσκεται κοντά στο Σόλσμπερι της Αγγλίας.Εκεί όπου τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.

Δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Sun» επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένης ηρωίνης ή κοκαϊνης. Ο άνδρας και η γυναίκα νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι, το οποίο παραμένει ανοιχτό, σύμφωνα με την αστυνομία,ενώ όπως επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Sun, έχουν εμφανίσει παρεμφερή συμπτώματα με τους Σκριπάλ.

«Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων στο Σάλμσπερι,αξιωματικοί από το δίκτυο καταπολέμησης της τρομοκρατίας εργάζονται από κοινού με συναδέλφους από την αστυνομία Wiltshire σχετικά με το περιστατικό στην πόλη Έιμσμπερι», δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία .

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του βρέθηκαν τον Μάρτιο δηλητηριασμένοι με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σόλσμπερι, ενώ νοσηλεύτηκαν επί σειρά εβδομάδων σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι, μέχρι να παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση και να λάβουν τελικά εξιτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Udo

Η οικονομική κρίση είναι κατά τον κ. Μπούλμαν, πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα «της ανισομερούς κατανομής των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο και γι' αυτό απαιτείται να εισαχθεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρέπει να φορολογηθεί το διεθνές κεφάλαιο, ώστε να χρηματοδοτήσουμε αντίστοιχες πολιτικές και να σώσουμε τον πλανήτη»

di_maio

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται

trump-juncker

Σε μια συνάντηση που είχαν στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού