Εντυπωσιακό βίντεο: Το Σαν Φρανσίσκο έγινε... κόκκινο από την πυρκαγιά!

Εντυπωσιακό βίντεο: Το Σαν Φρανσίσκο έγινε... κόκκινο από την πυρκαγιά!

Στο Σαν Φρανσίσκο απειλήθηκαν 700 σπίτια και πολλές φάρμες και 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

San_Francisko
Κοκκίνησαν τα πάντα στο Σαν Φρανσίσκο αφού ο αέρας έφερε τον καπνό από τις φωτιές που μαίνονται στην Βόρεια Καλιφόρνια. Η φωτιά, που ξεκίνησε το Σάββατο περίπου 160 χλμ βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο και βορειοδυτικά του Σακραμέντο, ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την ξηρασία κατακαίγοντας ανεξέλεγκτα έκταση 243 τ.χλμ, με αγροκτήματα και ράντσα.

San Francisco's Sky Covered by Erie Orange Haze As Wildfires Rage


Η εικόνα είναι εντυπωσιακή ένα χρόνο μετά τις πιο πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της Πολιτείας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι φωτιές ξέσπασαν το περασμένο Σάββατο και μαίνονται σε έκταση 243 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η υψηλή θερμοκρασία κι οι στις δυτικές ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τα τέλη του μήνα στη Γιούτα, σε περιοχές της Καλιφόρνια, του Άινταχο, της Νεβάδα, του Όρεγκον και της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στο Σαν Φρανσίσκο απειλήθηκαν 700 σπίτια και πολλές φάρμες και 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Μάλιστα στο Κολοράντο οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση περισσότερων από 2.500 κατοικιών σε μια ζώνη 202 τ. χλμ. καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από έξι πυρκαγιές. Οι αρχές συνέλαβαν για εμπρησμό έναν 52χρονο Δανό υπήκοο που ζει παράνομα στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης