Τσεχία: Το κομμουνιστικό κόμμα θα στηρίξει την κυβέρνηση μειοψηφίας του μεγιστάνα Μπάμπις

bbaaaaa

Το λαϊκιστικό κόμμα του Μπάμπις ΑΝΟ (Ναι) κέρδισε 78 έδρες στο 200 εδρών κοινοβούλιο με μια προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στις εκλογές του Οκτωβρίου 2017, αλλά δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση συμμαχίας του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, ουσιαστικά εξασφαλίζοντας τη νίκη του στην ψηφοφορία στη βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος σε μια περίοδο έξι μηνών σκληρών διαπραγματεύσεων και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι κομμουνιστές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης μετά την Βελούδινη Επανάσταση του 1989 στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

"Η κοινοβουλευτική ομάδα του KSCM θα υποστηρίξει ενεργά τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας του ΑΝΟ με τους Σοσιαλδημοκράτες κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (στις 11 Ιουλίου)", ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Βόιτεκ Φίλιπ.

Το λαϊκιστικό κόμμα του Μπάμπις ΑΝΟ (Ναι) κέρδισε 78 έδρες στο 200 εδρών κοινοβούλιο με μια προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στις εκλογές του Οκτωβρίου 2017, αλλά δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Στις 6 Ιουνίου ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν διόρισε τον Μπάμπις πρωθυπουργό για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες θεωρώντας ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι αριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (CSSD), οι οποίοι κατέληξαν μέσα στον μήνα σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με τον Μπάμπις και οι κομμουνιστές έχουν από 15 βουλευτές στη βουλή.

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Στυλιανός

Και εδώ στην ψωροκώσταινα υποστηρίζει τους ψευτοαριστερούς στις καρέκλες της εξουσίας ο ακροδεξιός τετραπόδαρος ψεκασμένος !!

Μια ταξική δομή

Το σημείο τομής του μεγιστάνα με το Κουμουνιστικό Τσέχικο κόμμα θα είναι ότι ο μεγιστάνας θα είναι πρώην αξιωματούχους του Τσεχοσλοβάκικου ( πρίν το 1991) κουμουνιστικού κόμμστος. Δηλαδή σε Ρώσσικη εκδοχή ολιγάρχης. Και εδώ ιστορικά όπως και σε όλο το πρώην Ανατολικό μπλόκ , αποδικνύεται ότι οι αξιωματούχοι κομμουνιστές πρίν το 1991 και οι οικογενειές των δεν ήταν αμέτοχοι της διεθνούς του πλούτου . Τα κριτήρια του πλούτου και στα κομμουνιστικά και στα καπιταλιστικά κσθεστώτα ήταν κοινά και η επικοινωνία δεδομένη μια και είχαν κοινά βάσει πλούτου χαρακτηριστικά. Έτσι εξηγείται ότι οι ολιγάρχες έγιναν δεκτοί απ τους δισεκατομυριούχους των δυτικών κσθεστώτων. Λόγω του κοινού ώς τότε ταξικού συμφέροντος. Όπου υποστηριζίνταν ότι δισεκατομμυριούχοι δεν ήταν και κομμουνιστές και οι κομμουνιστές δεν ήταν και δισεκατομμυριούχοι ακάμα και πρίν το 1991, έχουν σφαλερή άποψι.

Ένα κάρο ασυναρτησίες...

διανθισμένες με ακατανόητες φούσκες... Κομμουνιστικό κόμμα (στο όνομα) που υποστηρίζει αστό πολιτικό, πόσο μάλλον καπιταλιστή και αστικό κοινοβούλιο (δικτατορία του κεφαλαίου), δεν είναι κομμουνιστικό κατ' ουσίαν. Οπορτουνιστικό (η μεταφορά της ιδεολογίας των αστών στο Εργατικό κίνημα), ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, είναι. Ακριβώς όπως το ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τι λες τώρα εσύ, δικαίωμά σου. Το επαναστατικό ΚΚ ούτε στηρίζει, ούτε συνομιλεί για τέτοια με καπιταλιστές. Δουλειά του είναι η εξουσία και οι μονάδες παραγωγής να έρθουν στην ιδιοκτησία της κοινωνίας, με ηγέτη την εργατική τάξη που τις δουλεύει, στέλνοντας τους καπιταλιστές για τσάι οριστικά κι αμετάκλητα κι όχι η συνεννόηση σε ζητήματα αστικής διακυβέρνησης με παράσιτα, για τον οποιονδήποτε λόγο.-

Γιώργος-Θεσσαλονίκη

Η γραφειοκρατία των ΚΚ προ του 1991 ήταν μια διοικούσα γραφειοκρατία που είχε στα χέρια της μεν μεγάλο μέρος της εκτελεστικής εξουσίας, όμως δεν είχε καμμία ιδιοκτησία. Η ιδιοκτησία παρέμενε κοινή και τα όποια προνόμια της γραφειοκρατίας ήταν παράτυπα. Η κατάληψη της κρατικής κοινής ιδιοκτησίας ήταν ο βασικός λόγος των ανατροπών του 1989-91. Επομένως, για ολιγάρχες μπορούμε να μιλάμε για μετά τις ανατροπές, κι όχι πριν. Οσο για το ΚΚ Τσεχίας-Μοραβίας η ηγεσία του αποτελείται κατά κύριο λόγο από νέους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα χρόνια της Τσεχοσλοβακίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elis

Η «αειθαλής» μονάρχης, μετά την δριμεία κριτική που της ασκήθηκε, φόρεσε ζώνη το Σάββατο καθώς κάθισε πάλι στο τιμόνι του μαύρου Range Rover - Δεν παραδίδει την άδεια οδήγησης ο πρίγκιπας Φίλιππος

trrrr

Οι ακτιβίστριες λένε ότι οι πορείες είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουν τις επιτυχίες που σημείωσαν γυναίκες στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, κατά τις οποίες εξελέγησαν περισσότερες από ποτέ στο αμερικανικό Κογκρέσο