Η γερμανική κοινή γνώμη συμφωνεί με την πρόταση του Χορστ Ζεεχόφερ για επαναπροωθήσεις μεταναστών

zei

Παράλληλα οι Γερμανοί τον αποδοκιμάζουν για τη στάση του απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ 

Στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) φαίνεται ότι χρεώνει η γερμανική κοινή γνώμη την ενδοκυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με αφορμή την μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου. Την ίδια ώρα ωστόσο, η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί σωστή την πρόταση του Αρχηγού της CSU Χορστ Ζεεχόφερ για την επαναπροώθηση των μεταναστών οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Ζεεχόφερ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης με βάση την δημοτικότητα των πολιτικών, ενώ ο έτερος ισχυρός άνδρας του κόμματος και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, βρίσκεται στην τελευταία θέση. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD), η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ (CDU) και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD).

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι η ικανοποίηση των πολιτών για την κυβέρνηση συνασπισμού σταδιακά μειώνεται. Μόλις το 49% δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 64%. Το 44% δηλώνει αντιθέτως δυσαρεστημένο.

Παρά την κριτική που δέχεται, η κυρία Μέρκελ εξακολουθεί να προτιμάται από τους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, το 54% δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει στην Καγκελαρία, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη. Την ίδια ώρα, αν και οι ψηφοφόροι δεν φαίνονται να εκτιμούν την στάση του κ. Ζεεχόφερ, η πρότασή του κρίνεται ως ορθή σε ποσοστό 58%, έναντι 36%.

Σε ό,τι αφορά τα πραγματικά αίτια της διένεξης, μόλις το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πραγματική αιτία είναι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος, με το 65% να δηλώνει ότι η στάση της CSU έχει να κάνει με τις εκλογές στην Βαυαρία το φθινόπωρο. Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) προτιμάται από το 32%, χάνοντας μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) καταγράφουν απώλεια δύο μονάδων και περιορίζονται στο 18%, με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να κερδίζει μια μονάδα και να ανεβαίνει στο 14%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται στο 9%, από 8% πριν από δύο εβδομάδες, οι Πράσινοι στο 14% (+1) και η Αριστερά παραμένει στο 10%.


ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nissan-leaf-teaser

Η Nissan κατέβαλε «τεράστια ποσά» για τις κατοικίες του Κάρλος Γκόσν, σε τέσσερις πόλεις στον κόσμο, όπου δεν υπήρχαν επιχειρησιακές εργασίες της ιαπωνικής εταιρείας, ανέφερε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK

woman

Η υπουργός Οικογένειας στη Γερμανία τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου 80% των περιπτώσεων εκτιμάται ότι δεν καταγγέλλονται ποτέ