Stern: Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα είναι τόσο πιθανή όσο να κερδίσει κανείς το λαχείο

Stern: Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα είναι τόσο πιθανή όσο να κερδίσει κανείς το λαχείο

Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι δεν μιλάμε για το τέλος της ελληνικής κρίσης, αλλά για την αρχή του τέλους

ellada-germania_009
«Το τέλος της ελληνικής βοήθειας δείχνει ότι η Ευρώπη είναι ζωντανή!», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern».

«Με το τέλος του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, η Ε.E αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τις κρίσεις», γράφει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης του περιοδικού, Αντρέας Χόφμαν.

To τέλος της ελληνικής κρίσης δεν έχει φθάσει ακόμα, είναι μόνο η αρχή του τέλους 

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία μειώνεται ελαφρώς και ορισμένα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και οι χρηματοπιστωτικές αγορές αγοράζουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

«Σήμερα η ομοσπονδιακή βουλή έδωσε τις ευλογίες της για τον ελληνικό προϋπολογισμό και το ελληνικό δράμα να τελειώσει. Προς το παρόν. Στα τέλη Αυγούστου, το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα λήξει και έκτοτε η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργήσει μόνη της ξεκινώντας να αποπληρώνει τα δάνεια», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

«Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα είναι τόσο πιθανή όσο να κερδίσει κανείς το λαχείο»

«Η Ελλάδα ελπίζει σε μία νέα αρχή. Όμως, περισσότεροι από 300.000 νέοι έχουν μεταναστεύσει, πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς και το ενοίκιο και η εύρεση εργασίας είναι τόσο πιθανή όσο να κερδίσει κανείς το λαχείο....παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία μειώνεται ελαφρώς και ορισμένα πράγματα δεν έχουν έρθει όπως τα περίμενε ο αριστερός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και οι χρηματοπιστωτικές αγορές αγοράζουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Κλείσιμο
H κατάσταση στη χώρα δεν θα βελτιωθεί σύντομα. Οι χρηματοδότες απαιτούν στο μέλλον το αδύνατο. Τα επόμενα 40 (!) χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργήσουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Σε 40 χρόνια, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αρκετά. Αλλά οι χρηματοδότες δεν θα ήθελαν να επιτρέψουν στην Αθήνα κάνοντας ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους. Φοβούνται τους ψηφοφόρους στην πατρίδα τους», υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης