Milo Yiannopoulos: Πριν τη «σφαγή» στην εφημερίδα του Μέριλαντ είχε προτρέψει σε εκτέλεση δημοσιογράφων!

Milo Yiannopoulos: Πριν τη «σφαγή» στην εφημερίδα του Μέριλαντ είχε προτρέψει σε εκτέλεση δημοσιογράφων!

«Ήταν απλά ένα τρολάρισμα» λέει σήμερα ο ακροδεξιός πολιτικός σχολιαστής

milo-yiannopoulos
«Ήταν απλά ένα αστείο». Με αυτή τη φράση προσπάθησε σήμερα ο Milo Yiannopoulos, το ακροδεξιό τρολ που έχει προκαλέσει πολλές φόρες σάλο με τις δηλώσεις του (που του στοίχισαν μάλιστα πριν μερικούς μήνες την θέση του συντάκτη στο Breitbart) να απαντήσει σε όσους του ρίχνουν μερίδιο ευθύνης για τη πολύνεκρη επίθεση σε εφημερίδα του Μέριλαντ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο μετά την σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις. Ο δράστης, ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος έδρασε με κίνητρο την εκδίκηση, αφού είχε μια δικαστική διαμάχη από το 2012 με την εν λόγω εφημερίδα μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει σε βάρος του σχετικά με μια υπόθεση παρενόχλησης το 2011.

Δύο μέρες νωρίτερα, ο 33χρονος Yiannopoulos, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και της εκστρατείας του κατά των ΜΜΕ, είχε γράψει σε μήνυμα του σε έναν ρεπόρτερ που του ζήτησε δήλωση: «Ανυπομονώ να φτάσει επιτέλους εκείνη η ώρα που τιμωροί θα αρχίσουν να πυροβολούν δημοσιογράφους». Το μήνυμα, που είχε σταλεί σε ρεπόρτερ του New York Observer είχε γίνει viral, με πολλούς να μιλούν για υποκίνηση βίας εκ μέρους του Milo, αφού έχει εκφραστεί πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν και δημόσια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Yiannopoulos, που στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να... δικαιολογήσει την παιδεραστία σε ραδιοφωνική εκπομπή, προειδοποίησε τους φαν του ότι πολλά ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να του ρίξουν λάσπη για τη σημερινή επίθεση.

«Η αλήθεια, όπως πάντα, είναι το αντίθετο από αυτό που θα σας πουν τα ΜΜΕ. Έκανα ένα τρολάρισμα για ομάδες εκδικητών που θα "καθαρίζουν" δημοσιογράφους ως ιδιωτική απάντηση σε μερικούς εχθρικούς ρεπόρτερ που ζητούσαν το σχόλιό μου. Ήταν ένας τρόπος να τους πω "άντε και γαμ@@@τε". Μετά το δημοσίευσαν και εγώ αναπαρήγαγα όσα έγραψαν στη σελίδα μου για να τους κοροϊδέψω, επειδή φέρονταν σαν το αστείο μου να ήταν απειλή», έγραψε μεταξύ άλλων ο Milo.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης