Βρετανίδα πολιτικός στη βουλή: Θέλω να σας ανακοινώσω κάτι, έχω περίοδο!

Βρετανίδα πολιτικός στη βουλή: Θέλω να σας ανακοινώσω κάτι, έχω περίοδο!

Η παράξενη παραδοχή έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες ανά την υφήλιο

periodos-vouleftina
Επαίνους δέχεται το τελευταίο 24ωρο από τα βρετανικά ΜΜΕ μια βουλευτής που έσπασε τα ταμπού και μίλησε για την περίοδό της στην Βουλή των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο ενός πολύ σοβαρού θέματος που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο.

Η Σκωτσέζα βουλευτίνα των Εργατικών, Ντανιέλ Ρόουλι, ξεκίνησε την ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης για το κόστος των προϊόντων γυναικείας υγιεινής, που ταλαιπωρεί κάθε μήνα χιλιάδες συμπολίτισσές της, ζητώντας συγγνώμη για την αργοπορία της στο debate.

«Θέλω να σας ανακοινώσω κάτι, τώρα που μιλάμε έχω περίοδο. Και η περίοδός μου έχει κοστίσει ήδη 25 λίρες αυτήν την εβδομάδα» είπε η Βουλευτίνα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους των γυναικείων προϊόντων υγιεινής.

‘I’m on my period,’ MP tells Commons


«Ξέρουμε ότι το μέσο κόστος περιόδου για μια γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 500 λίρες. Πολλές γυναίκες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν αυτό το κόστος. Τι κάνει ο αρμόδιος υπουργός για να μειώσει την "φτώχεια περιόδου"» ρώτησε η βουλευτίνα στην τοποθέτησή της.

Κλείσιμο
Αρκετοί συνάδελφοί της συνεχάρησαν την Ρόουλι για το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά για την περίοδό της στη Βουλή, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας.



Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ακολουθήσει το παράδειγμα της σκωτσέζικης βουλής και να προσφέρει στις γυναίκες χαμηλού εισοδήματος δωρεάν προϊόντα υγιεινής, όπως σερβιέτες και ταμπόν.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ένα στα δέκα κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος της περιόδου τους, με το ποσοστό να εκτοξεύεται σε ακόμα πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης