Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν με... υπενθύμιση στις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ

Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν με... υπενθύμιση στις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ – Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αποδίδει σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτους δικαίου και οι ατομικές ελευθερίες 

jens_stoltenberg
Υπενθυμίζοντας τις «θεμελιώδεις» αξίες του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον Ερντογάν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος, καθώς και τον τουρκικό λαό για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του στις εκλογές», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος της Συμμαχίας, καθώς διαθέτει γεωγραφική εγγύτητα με τη Ρωσία, το Ιράκ και τη Συρία και συνάμα παίζει βασικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους (DAESH).

Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αξίες και ότι ο ίδιος προσωπικά αποδίδει μεγάλη σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, οι ατομικές ελευθερίες. «Τονίζω τη σημασία αυτών των αξιών σε πολλές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, όταν συναντώ Τούρκους ιθύνοντες» ανέφερε με αιχμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης