Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν με... υπενθύμιση στις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ

jens_stoltenberg

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ – Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αποδίδει σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτους δικαίου και οι ατομικές ελευθερίες 

Υπενθυμίζοντας τις «θεμελιώδεις» αξίες του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον Ερντογάν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος, καθώς και τον τουρκικό λαό για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του στις εκλογές», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος της Συμμαχίας, καθώς διαθέτει γεωγραφική εγγύτητα με τη Ρωσία, το Ιράκ και τη Συρία και συνάμα παίζει βασικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους (DAESH).

Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αξίες και ότι ο ίδιος προσωπικά αποδίδει μεγάλη σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, οι ατομικές ελευθερίες. «Τονίζω τη σημασία αυτών των αξιών σε πολλές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, όταν συναντώ Τούρκους ιθύνοντες» ανέφερε με αιχμές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

no-dong1

«Πρέπει να διαπραγματευτούμε για τις υφιστάμενες πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας», είπε ο αναλυτής Βίκτορ Τσα, εκ των συντακτών της έκθεσης του CSIS. «Όχι μόνον για εκείνες που έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν»

usa_efivoi_arthro

Ο μικρότερος, ηλικίας 16 ετών, πιθανότατα ελληνικής καταγωγής, φοιτούσε στο ελληνικό σχολείο «Οδυσσέας» - Στα σπίτια τους βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και 23 όπλα διαφόρων διαμετρημάτων