Τουρκία: Συνελήφθησαν μέλη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος που είχαν φτάσει ως παρατηρητές

Τουρκία: Συνελήφθησαν μέλη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος που είχαν φτάσει ως παρατηρητές

Αφέθηκαν ελεύθεροι με το κλείσιμο της κάλπης - Δικαστικές διαδικασίες άρχισαν σε βάρος 10 ξένων που κατηγορούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι επιχείρησαν να προσποιηθούν τους διεθνείς παρατηρητές

19697896
Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που συνελήφθησαν σήμερα στο Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας αφέθηκαν ελεύθερα αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συλληφθέντες.

"Μας συνέλαβαν στις 10.30 και κρατηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 17.00, μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Μας είπαν ότι δεν θα μας ασκηθεί δίωξη διότι η παρουσία μας δεν συνιστά αξιόποινη πράξη", είπε η Ουλιγιά Τουράν, η γραμματέας του PCF στην περιφέρεια Μπα-Ρεν.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν επίσης η γερουσιαστής Κριστίν Πρισνό και ο Πασκάλ Τορ, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του PFC πήγε στην Τουρκία ανταποκρινόμενη στο κάλεσα του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, "προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα διαπραχθεί καμία απάτη" επειδή "εκφράστηκαν αμφιβολίες σε προηγούμενες εκλογές" για το κατά πόσο ήταν έντιμη η διαδικασία, όπως είπε ο Πιερ Λοράν, ο επικεφαλής του Κόμματος. "Δεν κρύψαμε καθόλου τον λόγο για τον οποίο βρέθηκαν εκεί", διαβεβαίωσε.

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε νωρίτερα ότι συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων τρεις Γάλλοι, τρεις Γερμανοί και τρεις Ιταλοί, με την κατηγορία ότι εμφανίζονταν ως παρατηρητές των εκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης