Το Netflix απέλυσε τον υπεύθυνο επικοινωνίας του λόγω ρατσιστικού σχολίου

net_252

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς - Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», τόνισε ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Ριντ Χέιστινγκς

Το Netflix απέλυσε τον διευθυντή επικοινωνίας του επειδή χρησιμοποίησε την άκρως ρατσιστική και προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς που αρχίζει από «Ν....», έγραψε χθες το Hollywood Reporter, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Ριντ Χέιστινγκς.

Ο Τζόναθαν Φρίντλαντ, ο οποίος εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε για την «περιγραφική του χρήση της λέξης που αρχίζει από "Ν..." τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», γράφει ο Ριντ στο σημείωμα, το οποίο δημοσιεύτηκε ολόκληρο από τον ιστότοπο.

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», συνεχίζει ο Χέιστινγκς στο υπηρεσιακό σημείωμά του, το οποίο εστάλη χθες το μεσημέρι.

Ο Φρίντλαντ επιβεβαίωσε την απόλυσή του στο Twitter, όπου έγραψε: «Φεύγω από το Netflix έπειτα από επτά χρόνια. Στους αρχηγούς δεν επιτρέπεται να μπορεί να τους προσαφθεί κάτι (...) και δυστυχώς εγώ δεν στάθηκα στο ύψος αυτού του κριτηρίου, δείχνοντας έλλειψη ευαισθησίας όταν μίλησα στην ομάδα μου για λέξεις που προσβάλλουν στην κωμωδία».

«Αισθάνομαι απαίσια για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το ολίσθημα στους ανθρώπους σε μια εταιρεία που αγαπώ και στην οποία θέλω όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται», πρόσθεσε.

Ο Ριντ διευκρίνισε ότι ο Φρίντλαντ χρησιμοποίησε πρώτη φορά την άκρως ρατσιστική και προσβλητική αυτή λέξη σε συνάντηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τους όρους που είναι προσβλητικοί. Ορισμένοι του είπαν στη συνέχεια ότι η χρήση που έκανε της λέξης αυτής ήταν ακατάλληλη και αυτός ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο την χρησιμοποίησε ξανά λίγες ημέρες μετά την πρώτη φορά σε συνάντηση που είχε με μαύρους εργαζομένους από το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, οι οποίοι «προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αρχική προσβολή», σημείωσε ο Ριντ.

Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο ο Ριντ διευκρίνισε ότι πληροφορήθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα, «επιβεβαίωσε μια βαθειά έλλειψη κατανόησης και με έπεισε ότι ο Τζόναθαν πρέπει να φύγει τώρα».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Totenkopf

Καλά,νέγροι δεν είναι οι όλοι οι αφρικάνοι;

A

Συγγνώμη, αλλά έτσι όπως το εξηγούν μοιάζει περισσότερο με υπερβολή ο λόγος απόλυσής του δεδομένου ότι συζητούσαν ακριβώς ποιές λέξεις επιτρέπονται να χρησιμοποιούνται στα ψυχαγωγικά προγράμματα που παρουσιάζουν. Εκτός κι αν είπε "Εγώ θέλω η λέξη νέγρος να χρησιμοποιείται" αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει αυτό. Και δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μέτρα δυο σταθμά. Οι μαύροι αμερικανοί (και ουχί αφροαμερικανοί) χρησιμοποιούν τη λέξη που κάνει μετά τους λευκούς αμερικάνους να πατάνε σ'αυτό και να τοο συνεχίζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

californiafires0

Οι νεκροί ανέρχονται στους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους - Πάνω από 6.700 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Ισχυρούς ανέμους σε μέγεθος τυφώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Το tweet του Τραμπ που προκάλεσε αντιδράσεις