Συρία: Νεκρός στρατιωτικός σε αεροπορική επιδρομή του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού

Συρία: Νεκρός στρατιωτικός σε αεροπορική επιδρομή του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «εκρήξεις» νοτιοανατολικά της ερήμου της Παλμύρας (επαρχία Χομς), περίπου 50 χιλιόμετρα από αυτή την πόλη στρατηγικής σημασίας, όχι μακριά από την περιοχή ατ Τανφ (νότια), όπου ο διεθνής συνασπισμός που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διαθέτει μια στρατιωτική βάση

syria-ghouta-bombing
Τουλάχιστον ένα στέλεχος του συριακού στρατού σκοτώθηκε και άλλα επτά τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον εναντίον μιας στρατιωτικής θέσης στην κεντρική Συρία, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «εκρήξεις» νοτιοανατολικά της ερήμου της Παλμύρας (επαρχία Χομς), περίπου 50 χιλιόμετρα από αυτή την πόλη στρατηγικής σημασίας, όχι μακριά από την περιοχή ατ Τανφ (νότια), όπου ο διεθνής συνασπισμός που δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διαθέτει μια στρατιωτική βάση.

«Η θέση η οποία στοχοθετήθηκε απέχει μόλις είκοσι χιλιόμετρα από την περιοχή ατ Τανφ», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. «Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, διότι πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο νέος αεροπορικός βομβαρδισμός καταγράφηκε τέσσερις ημέρες έπειτα από μια πολύνεκρη επιδρομή, τη νύχτα της Κυριακής, στον τομέα της Αλ Χάρα, στο απώτατο άκρο της ανατολικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 55 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 16 μαχητών που ανήκαν στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συγκεκριμένο πλήγμα είχε πολλά θύματα ιδίως μεταξύ των ιρακινών παραστρατιωτικών οι οποίοι συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Δαμασκού: η παραστρατιωτική οργάνωση Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης») ανακοίνωσε ότι 22 μέλη της σκοτώθηκαν και άλλα 12 τραυματίστηκαν.

Οι μονάδες αυτές, οι οποίες θεωρητικά αναφέρονται στον ιρακινό πρωθυπουργό, θεωρούνται προσκείμενες στο Ιράν, ειδικά οι «Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ», οι οποίες υπέστησαν τις βαρύτερες απώλειες στον βομβαρδισμό της Κυριακής.

Κλείσιμο
Στην Ουάσινγκτον, ένας αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί καταλόγισε τη συγκεκριμένη επιδρομή στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το Ισραήλ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιχειρήσεις του εναντίον των ιρανικών ή φιλοϊρανικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους το γεγονός ότι το Ιράν αποκτά στρατιωτικά ερείσματα στη συριακή επικράτεια.

Ο διεθνής συνασπισμός, ο οποίος επενέβη στο Ιράκ και στη Συρία μετά το 2014 εναντίον του ΙΚ, έχει επίσης πλήξει τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος τους τελευταίους μήνες.

Την 24η Μαΐου, 12 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον θέσεων του συριακού στρατού νότια της Μπουκάμαλ, πόλης που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράκ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και συριακά κρατικά ΜΜΕ επέρριψαν την ευθύνη για την επιδρομή αυτή στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Την 7η Φεβρουαρίου, ο διεθνής συνασπισμός είχε αναγνωρίσει ότι σκότωσε διεξάγοντας αλλεπάλληλα αεροπορικά πλήγματα περίπου 100 μαχητές προσκείμενους στο συριακό καθεστώς στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης