Καμμένος από Κύπρο: Αν τολμήσει η Τουρκία θα πάρει συντριπτική απάντηση

kamm_01

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον»

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, μετά από διευρυμένες συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Κύπριος υπουργός άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι η Τουρκία ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ επιθετικός στην ευρύτερη περιοχή, δημιούργησαν προϋποθέσεις ειρήνης σε μια περίοδο που ο ρόλος της Κύπρου και της Ελλάδας αναβαθμίζεται στον ενεργειακό τομέα, μαζί κτίζουν τον κόμβο της ενέργειας, που μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σημείωσε πως αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα δικαιώματα μας η απάντηση θα είναι συντριπτική.

kam_02


Πρόσθεσε ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον και όχι μόνο το μέλλον του εθνικού κορμού της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά χάρη στη σταθερότητα την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουμε ένα πυλώνα σταθερότητας που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο αλλά και προς τα βόρεια μέσω της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες».

Είπε ακόμα ότι «αυτός ο άξονας σταθερότητας σε μία περιοχή η οποία φλέγεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους συμμάχους και φίλους αλλά στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που σκέφτονται ή μπορεί να σκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την προσπάθεια κατάλυσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Ελλάδα και Κύπρος από κοινού κτίζουμε το αύριο της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι απλώς ότι η Κύπρος είναι μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και η Ελλάδα θα γίνει πολύ σύντομα, αλλά όπου ουσιαστικά μαζί κτίζουμε τον κόμβο της ενέργειας, που μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Πάνος Καμμένος εξομολογήθηκε επίσης ότι ο Υπουργός Αμυνας της Κύπρου «ίσως να είναι ο μόνος άνθρωπος, ο μόνος Υπουργός» που κάθε εβδομάδα τον παίρνει τηλέφωνο και ρωτά «για τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι, όμηροι στην Τουρκία, από ανθρώπινο ενδιαφέρον περισσότερο και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».

kam_03


Πρόσθεσε ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία, η συνέχιση της αιχμαλωσίας τους και της ομηρίας τους αποτελεί μία τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία. Αυτό το αισθάνονται όλες οι σύμμαχες χώρες, βλέποντας την παράνομη κράτηση και του Πάστορα Branson που και αυτός είναι όμηρος προκειμένου να ανταλλαγεί με τον (Φετουλλάχ) Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «πια δεν είναι η Ελλάδα και η Κύπρος που διαμαρτύρονται στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά πλέον όλες οι χώρες της ευρύτερης συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και εκτός ΝΑΤΟ. Βλέπουν ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το διεθνή εναέριο χώρο και τα ύδατα, προκαλεί και παραβιάζει ουσιαστικά και τις αρχές του δικαίου. Εμείς θέλουμε μια Τουρκία η οποία να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της Ευρώπης, το δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δρόμο της ειρήνης και αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας».

Αν όμως, κατέληξε η Τουρκία «τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

οινόπνευμα

Κύριε Αγγελίδη, τώρα που σφίξατε το χέρι του προδότη καμμένου, μην ξεχάσετε να πλύνετε το χέρι σας πολλές φορές με οινόπνευμα για να γίνει καλή απολύμανση.

123

Αφού ξεπούλησε την Μακεδονία το παίζει Ράμπο στην Κύπρο...

qwerty

Ειπε ο άνθρωπος που άμα γίνει κατι θα την κοπανησει νυχτα για το Μονακο

S.G

Εγώ θα ακούσω ότι μου πει ο Φώντας.

mss

Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν χοντρέ.. Όπως χάρισες τη Μακεδονία έτσι είσαι ικανός να δώσεις και την υπόλοιπη Κύπρο..

Δεν πάμε καλάαα

Ρεε έχεις ήδη 2 αιχμάλωτους, φέρτους πίσω πρώτα και μετά πες ο,τι θες

ripel

ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΖΩΟ!

kalytera

οι Κύπριοι μην προσκαλείτε στη χώρα σας κοτζιάδες, τσίπρες και καμμένους. Μπορεί να σας βάλουν κανένα φιόγκο και να σας χαρίσουν απέναντι με αντάλλαγμα υποσχέσεις από ΕΕ για τις καρέκλες τους στην Ελλάδα.

akis

Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ....

Μπουλουκο

Σε ειδαμε και στα Ημια παπαρα φλουφλη θα τριζουν τα κοκκαλα των προγονων μας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

konte54

Η Κομισιόν έχει απειλήσει να εκκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της Ιταλίας για τη διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους της και καλεί την Ρώμη να υιοθετήσει νέα μέτρα για να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της φέτος και την επόμενη χρονιά

vouli-georgia-pic

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Σαρακιώτης συμμετείχαν στην συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ορθοδοξίας - Διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα και διέκοψαν την συνεδρίαση

000_1HO5MY

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να αποασίσει για τον επόμενο (ή την επόμενη) πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαικού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής πολικής και Άμυνας

1
yavuz_donmez

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, Yavuz, θα επιχειρήσει γεώτρηση κοντά στη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο, από τις αρχές Ιουλίου και για διάστημα περίπου τριών μηνών και σχεδιάζουν να τρυπήσουν σε βάθος 3.300 μέτρων

4
kmporis

ο μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επικράτησε χθες με 143 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος