Σεντένο: Η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία

Σεντένο: Η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο λίγο πριν το Eurogroup

centen_009
Με θερμά λόγια για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μπαίνοντας το πρωί στην Ετήσια Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ESM στο Λουξεμβούργο η οποία προηγείται του Eurogroup που συνεδριάζει το απόγευμα στις 16.00.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία».

«Είναι μια σημαντική μέρα και ο ήλιος θα ανατείλει» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Και τώρα θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να φτάσει στο τέλος του προγράμματος» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι χαίρεται για το γεγονός ότι ο ESM θα έχει ενισχυμένο μόνο για το μέλλον του ευρώ.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος σημείωσε, επίσης, πως ο ΕΜΣ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση του ευρώ και συμπλήρωσε πως είναι λογική η επέκταση του (σε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης).

Με την ολοκλήρωση του ΔΣ του ΕΜΣ, οι Υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να γευματίσουν στο Κάστρο του Σένινγκεν όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη σημερινή συμφωνία πακέτο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Υπουργοί της Ευρωζώνης συγκλίνουν προς μια συμφωνία για 10ετή επέκταση των Ελληνικών ομολόγων του EFSF.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης