Σεντένο: Η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία

centen_009

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο λίγο πριν το Eurogroup

Με θερμά λόγια για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μπαίνοντας το πρωί στην Ετήσια Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ESM στο Λουξεμβούργο η οποία προηγείται του Eurogroup που συνεδριάζει το απόγευμα στις 16.00.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία».

«Είναι μια σημαντική μέρα και ο ήλιος θα ανατείλει» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Και τώρα θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να φτάσει στο τέλος του προγράμματος» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι χαίρεται για το γεγονός ότι ο ESM θα έχει ενισχυμένο μόνο για το μέλλον του ευρώ.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος σημείωσε, επίσης, πως ο ΕΜΣ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση του ευρώ και συμπλήρωσε πως είναι λογική η επέκταση του (σε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης).

Με την ολοκλήρωση του ΔΣ του ΕΜΣ, οι Υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να γευματίσουν στο Κάστρο του Σένινγκεν όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη σημερινή συμφωνία πακέτο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Υπουργοί της Ευρωζώνης συγκλίνουν προς μια συμφωνία για 10ετή επέκταση των Ελληνικών ομολόγων του EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

telenovela

«Μέχρι σήμερα παραμένω μπερδεμένη. Ήρθα εδώ πιστεύοντας ότι είχαμε ακόμη δεσμό» κατέθεσε στο δικαστήριο η νεαρή Σάντσεζ, που σύναψε ερωτικό δεσμό με τον βαρόνο ναρκωτικών όταν ήταν 21