Σπρίνγκστιν κατά Τραμπ: Βλασφημία να λες ότι έχεις χρέος να χωρίζεις τα παιδιά από τους γονείς

Σπρίνγκστιν κατά Τραμπ: Βλασφημία να λες ότι έχεις χρέος να χωρίζεις τα παιδιά από τους γονείς

Ο ρόκερ χαρακτήρισε  «απάνθρωπη» χαρακτήρισε την πρακτική διαχωρισμού των παιδιών παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους, την οποία προβλέπει η νέα μεταναστευτική πολιτική του Αμερικανού προέδρου

springsteen
«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε την πρακτική διαχωρισμού των παιδιών παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους, την οποία προβλέπει η νέα μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ο ρόκερ Μπρους Σπρίνγκστιν.

Ο 68χρονος τραγουδιστής χρησιμοποίησε το «βήμα» του βιογραφικού σόου του στο Μπρόντγουεϊ, όπου παρουσιάζεται η ζωή του διανθισμένη με τα καλύτερα τραγούδια του, για να καταδικάσει τον Αμερικανό πρόεδρο για τον τρόπο που επιμένει να χειρίζεται των θέμα των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα με τα παιδιά τους.

Μάλιστα, χαρακτήρισε βλασφημία την δικαιολογία που πρόβαλαν ορισμένα «υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης», ότι είναι δήθεν χρέος τους να χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς.

«Εδώ και 146 παραστάσεις, παίζουμε τα ίδια τραγούδια κάθε βράδυ. Απόψε όμως οι περιστάσεις απαιτούν κάτι διαφορετικό» είπε ο ρόκερ, ερμηνεύοντας στη συνέχεια το The Ghost of Tom Joad, ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που ηχογραφήθηκε το 1995 και είναι εμπνευσμένο από τον ομώνυμο χαρακτήρα του μυθιστορήματος «Τα Σταφύλια της Οργής» του Τζον Στάινμπεκ. Στο τραγούδι του Σπρίνγκστιν, οι εικόνες φτώχειας και ανέχειας από τη δύσκολη δεκαετία του 1930 έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονες εικόνες ανισότητας και εξαθλίωσης. «Όποτε κάποιος αγωνίζεται να βρει ένα μέρος να σταθεί στα πόδια του, μια δουλειά ή ένα χέρι βοήθειας/Όποτε κάποιος αγωνίζεται να είναι ελεύθερος/Κοίταξε στα μάτια του και θα δεις εμένα», αναφέρει το τραγούδι του Σπρίνγκστιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης