Γαλλία: «Ρολά» σε Βερσαλλίες, Αψίδα του Θριάμβου και Παναγία των Παρισίων λόγω απεργίας

396500_10150640785423674_439751013_n

Πέντε συνδικαλιστικές ενώσεις κατηγορούν το υπουργείο Πολιτισμού ότι θέλει να «ξεφορτωθεί» 1.500 υπαλλήλους μεταφέροντάς τους υπό την εποπτεία δημόσιων πολιτιστικών ιδρυμάτων

Δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού, όπως τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών, το Μουσείο Ορσέ ή η Αψίδα του Θριάμβου παρέμειναν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ούτε το Σατό ντε Βανσέν, η Παναγία των Παρισίων ή το Πάνθεον άνοιξαν τις πύλες τους για τους τουρίστες.

Πέντε συνδικαλιστικές ενώσεις κατηγορούν το υπουργείο Πολιτισμού ότι θέλει να «ξεφορτωθεί» 1.500 υπαλλήλους αποσπώντας τους και μεταφέροντάς τους υπό την εποπτεία δημόσιων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κάτι που αρνείται το υπουργείο.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο του υπουργείου, το οποίο θα εφαρμοστεί κλιμακωτά μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2019 και 1ης Ιανουαρίου 2020, 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται και θα υπόκεινται στη διοίκηση δημόσιων πολιτιστικών ιδρυμάτων. Σήμερα, πληρώνονται απευθείας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Το σχέδιο «φέρει τη σφραγίδα (…) μιας νέας απεμπλοκής του Κράτους (…) και εντάσσεται στη λογική των επιχειρήσεων» καταγγέλλουν τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ένα παρόμοιο σχέδιο τέθηκε σε ισχύ το 2003 για το Μουσείο του Λούβρου και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, βάζοντας φρένο στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και προκαλώντας «εργασιακή ανασφάλεια» και «ανισότητες».

Μια πηγή στο υπουργείο διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει κανένας αντίκτυπος στον σεβασμό του καθεστώτος του δημόσιου λειτουργού ή της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Νορθ

Είχα την εντύπωση ότι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα.Ενημερώστε άμεσα τον Πρωτοκλάστε του ΣΚΑΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης