Βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός 6,1 βαθμών χτυπά την Οσάκα στην Ιαπωνία

Βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός 6,1 βαθμών χτυπά την Οσάκα στην Ιαπωνία

Από το σεισμό τρία άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν – Ο Εγκέλαδος χτύπησε σε ώρα αιχμής τη Δευτέρα το πρωί

osaka_seismos
Τις στιγμές που ο Εγκέλαδος πλήττει την Οσάκα στην Ιαπωνία αποτυπώνουν τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών ξέσπασε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 8 (ώρα Ιαπωνίας) σκοτώνοντας τρία άτομα, εκ των οποίων ένα κοριτσάκι εννέα ετών και πάνω από 200 τραυματίες.




Το φυσικό φαινόμενο βρήκε την πόλη σε ώρα υψηλής αιχμής. Και ξαφνικά, τα πάντα παρέλυσαν. Σπίτια κατέρρευσαν, τμήματα του οδοστρώματος υποχώρησαν.  Όσοι βρίσκονταν στο δρόμο είδαν τα αυτοκίνητα σχεδόν να «χοροπηδούν», ενώ μέσα στα καταστήματα τα αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια.

Τα θύματα ονομαζόταν Ρίνα Μιγιάκε, 9 ετών και Μινόρου Γιασουί, 80 ετών, που σκοτώθηκαν όταν έπεσαν πάνω τους συντρίμμια από τοίχους. Ένας δεύτερος άνδρας, ο Μοτοτσίκα Γκοτό, 85 ετών, σκοτώθηκε όταν η βιβλιοθήκη του σπιτιού του έπεσε πάνω του.
Κλείσιμο


Πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό τόσο στην επαρχία της Οσάκα όσο και στην γειτονική Χιογκό.

Αν και το μέγεθος του σεισμού δεν θεωρείται ασυνήθιστο για την περιοχή, δημιούργησε τεράστια προβλήματα, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιομέτρων.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς και καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μένουν μακριά από επικίνδυνα μέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης