Οι αντάρτες της Συρίας έκαναν μυστικές ανταλλαγές κρατουμένων με το Ισλαμικό Κράτος

isis_pow-630x400

Σύμφωνα με την Daily Telegraph απελευθερώθηκαν Τζιχαντιστές από χώρες της Δύσης 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων Γάλλων και Γερμανών, στο πλαίσιο μυστικών ανταλλαγών κρατουμένων με την τζιχαντιστική οργάνωση, έγραψε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Γάλλοι και Γερμανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των αποφυλακισθέντων τζιχαντιστών. Τρεις Βρετανοί, που κρατούνταν από τις SDF, τη συμμαχία των αραβικών-κουρδικών δυνάμεων που στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενδέχεται να περιλαμβάνονται σε μελλοντικές συμφωνίες ανταλλαγής κρατουμένων.

Η εφημερίδα περιγράφει ότι τρεις ανταλλαγές κρατουμένων έλαβαν χώρα μεταξύ των SDF και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η πρώτη, τον Φεβρουάριο, αφορούσε 200 τζιχαντιστές, στην πλειονότητά τους Τσετσένους και Άραβες, όπως επίσης έναν «αριθμό Γάλλων και τουλάχιστον έναν Γερμανό».

Μεταφέρθηκαν από κέντρα κράτησης των SDF σε περιοχές που ήλεγχε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Τον Απρίλιο, περίπου 15 μαχητές και 40 γυναίκες και παιδιά, μεταξύ αυτών Μαροκινοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί, ανταλλάχθηκαν. «Οι περισσότεροι εστάλησαν πίσω στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους ενάντια στη βούλησή τους», είπε ένας φύλαρχος, που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα και τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η τζιχαντιστική οργάνωση απελευθέρωσε ανάλογο αριθμό Κούρδων κρατουμένων που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων για την κατάληψη της Ντέιρ Εζόρ, ενώ υποσχέθηκαν να μην επιτεθούν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τις υποδομές φυσικού αερίου που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των SDF.

Η τελευταία ανταλλαγή έγινε την 6η Ιουνίου στην πόλη Χατζίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ και αφορούσε 15 συζύγους τζιχαντιστών.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους