Στο «μικροσκόπιο» η γλώσσα του σώματος Τραμπ – Κιμ

Στο «μικροσκόπιο» η γλώσσα του σώματος Τραμπ – Κιμ

«Ακτινογραφία» έκαναν επικοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές στις κινήσεις των δύο ηγετών  – Προσπάθησαν να κρύψουν τη νευρικότητά τους όμως το άγχος τους έγινε αντιληπτό

kim_trump__2_
Επικοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές πήραν μολύβι και χαρτί για να αποκωδικοποιήσουν τη γλώσσα του σώματος των δύο ηγετών κατά την ιστορική τους συνάντηση στο νησί Senrtosa της Σιγκαπούρης.

Ο Κιμ προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού του επτά λεπτά νωρίτερα από τον Tραμπ. Τα κορεατικά ΜΜΕ το ερμήνευσαν ως μία χειρονομία ευγένειας. Στην Κορέα, ο νεότερος εκ των δύο συνομιλητών είναι ο πρώτος που εμφανίζεται σε μία συνάντηση,όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο.

Αφού οι δύο ηγέτες απόλαυσαν ένα λουκούλλειο γεύμα και για επιδόρπιο παγωτό βανίλια με κεράσια, κέικ σοκολάτας και τάρτα, κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου.

«Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησής τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας,Κιμ Γιονγκ Ουν προσπάθησαν επιμελώς να κρύψουν τη νευρικότητά τους. Στη συνέχεια όμως το άγχος τους έγινε αντιληπτό κατά την έναρξη της ιστορικής συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη», όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.

Ο Τραμπ είχε το «πάνω χέρι» από πλευράς ηλικίας και σωματότυπου


Κλείσιμο
Για τους ξένους εμπειρογνώμονες, επί 13 δευτερόλεπτα περίπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ κρατούσε το χέρι του Κιμ με τρόπο που να δείχνει την κυριαρχία του. Στη συνέχεια τον χτύπησε φιλικά στον ώμο -όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει με τους συνομιλητές του. Από πλευράς ηλικίας και σωματότυπου ο Τραμπ είχε το πάνω χέρι στη συνάντηση.

«Αν δεν τους γνωρίζατε θα λέγατε ότι ο μεγάλος κύριος είναι ο πατέρας και ο μικρός ο γιος», επισημαίνουν Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.

singapore_xeirapsia


«Δεν ήταν μια απλή χειραψία

Κατά την διάρκεια της χειραψίας ο Κιμ προσπάθησε να κρατήσει σταθερά το χέρι του Τραμπ κοιτάζοντάς τον στα μάτια.

«Δεν ήταν μια απλή χειραψία», δήλωσε ο Άλαν Πιζ, Αυστραλός επικοινωνιολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων για την αποκωδικοποίηση της γλώσσας τους σώματος.

«Τα χέρια τους πήγαιναν πάνω-κάτω, καθένας τραβούσε τον άλλο πιο κοντά», επισημαίνει στο Ρόιτερς.

Όμως. λίγα λεπτά αργότερα, ο Τραμπ κέρδισε στα σημεία... ως επιχειρηματίας και πρώην τηλεπαρουσιαστής που είναι καλά εξοικειωμένος με το πώς πρέπει να σταθεί. Ο Τραμπ διατηρεί επίσης το πλεονέκτημα ύψους σε σχέση με τον Κιμ. Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας χτύπησε κι αυτός φιλικά στην πλάτη τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο. Μάταια όμως. Κοίταζε πολλές φορές κάτω.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε με συμβιβασμούς, σχεδόν υποτακτικά, αλλά η γλώσσα του σώματος του έλεγε σαφώς: “Εγώ είμαι υπεύθυνος εδώ”», είπε ο Άλαν Πιζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης