Αφίσες στα Σκόπια καταγγέλλουν τον Ζάεφ για «προδοσία»

Αφίσες στα Σκόπια καταγγέλλουν τον Ζάεφ για «προδοσία»

Πίσω από την καμπάνια, βρίσκεται η ακραία εθνικιστική οργάνωση «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά

Skopje1
Γιγαντοαφίσες που καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για προδοσία , εμφανίστηκαν στα Σκόπια την Δευτέρα, όπου πραγματοποιήθηκε και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ζάεφ θέλει να αλλάξει το όνομα για να ικανοποιήσει την Ελλάδα. Προδοσία! Τέλος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα» γράφουν γιγαντοαφίσες και αφίσες που αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σκοπίων και παρουσιάζουν φωτογραφία από χειραψία των δύο πρωθυπουργών και με έντονα γράμματα τη λέξη «Προδοσία».

Skopje2


Όπως αναφέρει το κανάλι «5» των Σκοπίων, είναι πρώτη φορά που δημόσια προβάλλονται αφίσες κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ενώ ερωτηματικά τέθηκαν και για το ποιος έδωσε το «ΟΚ» για την τοποθέτηση τους σε δημόσιους χώρους.

Κλείσιμο
Πίσω από την καμπάνια, βρίσκεται η ακραία εθνικιστική οργάνωση «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, που και στις αρχές του 2018 είχε επίσης γεμίσει τα Σκόπια με αφίσες, ζητώντας τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων «Ο Ζάεφ εξακολουθεί να θέλει να αλλάξει το όνομα της «Μακεδονίας» για να κατευνάσει την Ελλάδα. Προδοσία. Τέλος οι διαπραγματεύσεις για το όνομα τώρα» αναφέρει σχετικό σχόλιο στο επίσημο προφίλ της οργάνωσης στο faceboοκ, που έχει έμβλημα τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» έως την Χαλκιδική και τον Όλυμπο.

skopje3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης