Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης στο Βέλγιο

Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης στο Βέλγιο

Σε νέα παρατεταμένη πολιτική κρίση εισέρχεται το Βασίλειο, έπειτα από την αδυναμία του γαλλόφωνου Σοσιαλιστή Elio Di Rupo να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σε νέα παρατεταμένη πολιτική κρίση εισέρχεται το Βασίλειο, έπειτα από την αδυναμία του γαλλόφωνου Σοσιαλιστή Elio Di Rupo να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο κ. Di Rupo επισκέφθηκε τα ανάκτορα του Laeken και ενημέρωσε την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά των Βέλγων Αλβέρτο Β’ για την αδυναμία του να υπερκεράσει τις διαφωνίες της Ολλανδόφωνης και Γαλλόφωνης πλευράς, τα δύο μέρη που μετέχουν στις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης στ6ο Βέλγιο.

¨Έπειτα από εξαντλητικές προσπάθειες συμβιβασμού, ο ηττημένος των ομοσπονδιακών εκλογών κ. Di Rupo, ο οποίος πάρα ταύτα ανέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανακοίνωσε την αδυναμία του να βρει τη χρυσή τομή.

Η Α.Μ ο Αλβέρτος Β’ φέρεται πως δεν θα αποδεχθεί την τυπική παραίτηση του γαλλόφωνου Σοσιαλιστή και θα επιμείνει στην ανάγκη εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Σε περίπτωση που η παρούσα ακυβερνησία του Βελγίου παραταθεί δεν αποκλείεται να διενεργηθούν εκ νέου ομοσπονδιακές εκλογές, σε μια περίοδο όπου το ζήτημα της διχοτόμησης του Βασιλείου συζητείται όλο και πιο σοβαρά.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

garcia

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Μισελέν, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Ντάνι Γκαρθία» έγραψε ο σεφ στο Twitter