Νέες κυρώσεις του Τόκιο κατά του Ιράν

Νέες κυρώσεις του Τόκιο κατά του Ιράν

Η Ιαπωνία είχε εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν στις αρχές Αυγούστου, εφαρμόζοντας την απόφαση 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ ως προς την άσκηση πιέσεων στην ισλαμική δημοκρατία και παρόλο που το Τόκιο εξαρτάται από τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Τα νέα μέτρα ξεπερνούν τα όσα προβλέπει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και περιλαμβάνουν περιορισμούς σε τραπεζικές συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες και το πάγωμα των νέων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

Η Ιαπωνία είχε εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν στις αρχές Αυγούστου, εφαρμόζοντας την απόφαση 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι άσκησαν πιέσεις στο Τόκιο να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλοντας σκληρότερες κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

garcia

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Μισελέν, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Ντάνι Γκαρθία» έγραψε ο σεφ στο Twitter