Νέες κυρώσεις του Τόκιο κατά του Ιράν

Νέες κυρώσεις του Τόκιο κατά του Ιράν

Η Ιαπωνία είχε εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν στις αρχές Αυγούστου, εφαρμόζοντας την απόφαση 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ ως προς την άσκηση πιέσεων στην ισλαμική δημοκρατία και παρόλο που το Τόκιο εξαρτάται από τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Τα νέα μέτρα ξεπερνούν τα όσα προβλέπει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και περιλαμβάνουν περιορισμούς σε τραπεζικές συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες και το πάγωμα των νέων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

Η Ιαπωνία είχε εγκρίνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν στις αρχές Αυγούστου, εφαρμόζοντας την απόφαση 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι άσκησαν πιέσεις στο Τόκιο να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλοντας σκληρότερες κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cbx_2

Μία εξακύλινδρη Honda CBX-Β του 1981 με μόλις 3 χλμ στο οδόμετρο, πουλήθηκε σε δημοπρασία. Η μοτοσυκλέτα είναι ακόμη στην παλέτα μεταφοράς του εργοστασίου.

jet

Η συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας ήταν τόσο ακραία και επικίνδυνη για τους συνεπιβάτες της, που το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο, συνοδεία μαχητικών τζετ της RAF