Το Πακιστάν ζητεί περισσότερη βοήθεια από τις μοναρχίες του Κόλπου

Το Πακιστάν ζητεί περισσότερη βοήθεια από τις μοναρχίες του Κόλπου

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κιουρέσι ολοκλήρωσε σήμερα στη Ντόχα περιοδεία σε τέσσερις μοναρχίες του Κόλπου

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κιουρέσι ολοκλήρωσε σήμερα στη Ντόχα περιοδεία σε τέσσερις μοναρχίες του Κόλπου για να παροτρύνει τις χώρες αυτές να δώσουν μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στη χώρα του, που επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της.

"Στόχος της περιοδείας ήταν να ζητήσουμε από τις χώρες του Κόλπου να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών", δήλωσε ο Κιουρέσι στη Ντόχα του Κατάρ, τελευταίο σκέλος της περιοδείας του που τον οδήγησε στο Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

Οι μοναρχίες αυτές, που δέχονται εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες από το Πακιστάν, έχουν ήδη προσφέρει έκτακτη βοήθεια στις αρχές του Ισλαμαμπάντ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία η οποία, μόνη της, έχει δωρίσει 106,7 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά τις πρώτες καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων που έχουν "φουσκώσει" με πρωτοφανή τρόπο τα ποτάμια και έχουν πλημμυρίσει πάνω από το 20% του εδάφους του Πακιστάν, ο ΟΗΕ εκφράζει τη λύπη για τη βραδύτητα της βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα.


Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε από την πλευρά της, σε ανακοίνωση τύπου μια συμπληρωματική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 900 εκατ.
ευρώ που είχε υποσχεθεί στη χώρα στις 16 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lyon_main01

Πακέτο - βόμβα με καρφιά, μπουλόνια  και βίδες εξερράγη σε πεζόδρομο - Στους 13 οι τραυματίες, εκ των οποίων ένα παιδί   - Για επίθεση μιλά ο Μακρόν - Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα, αναζητείται ένας ύποπτος

12