Στήριξη Σαρκοζί στον Ομπάμα για το Μεσανατολικό

Στήριξη Σαρκοζί στον Ομπάμα για το Μεσανατολικό

Ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον διαβεβαίωσε για την «πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας»...

Ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον διαβεβαίωσε για την «πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας», κατά την πρώτη ημέρα της επανέναρξης στην Ουάσινγκτον των απ' ευθείας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ομπάμα, ο Σαρκοζί τον διαβεβαίωσε για «την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας και την πρόθεσή του να αναλάβει τους επόμενους μήνες, ισχυρές πρωτοβουλίες για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής διευθέτησης δίκαιης, ισορροπημένης και βιώσιμης» αναφέρει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωση της.

Ο αρχηγός του κράτους θύμισε στον αμερικανό ομόλογό του ότι «μια πρώτη ευκαιρία» θα παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UPM) που προβλέπεται για τα τέλη Νοεμβρίου, με γαλλο-αιγυπτιακή συμπροεδρία.

Ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε επίσης την «απόλυτη ανάγκη για κάθε ένα από τα μέρη να απόσχει από οποιοδήποτε μέτρο που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να θέσει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση των απ' ευθείας διαπραγματεύσεων», δήλωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης