ΛΔ Κονγκό: 27 οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα

ebola-congo

Ως την 4η Ιουνίου «είχαν αναφερθεί 58 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού» στο βόρειο τμήμα της χώρας, «συμπεριλαμβανομένων 37 επιβεβαιωμένων, 14 πιθανών και 7 ύποπτων»

Άλλοι δύο θάνατοι που αποδίδονται στην επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα καταγράφηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αυξάνοντας σε 27 τον συνολικό αριθμό των νεκρών εδώ κι έναν μήνα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησαν την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές.

Ένα πρόσωπο που ήταν «επιβεβαιωμένο» ότι είχε μολυνθεί από τον ιό απεβίωσε στην Μπικόρο, ενώ ένα πρόσωπο που θεωρείτο «ύποπτο κρούσμα» απεβίωσε στην Ιμπόκο, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της ΛΔ Κονγκό. Στην περίπτωση του προσώπου που δεν είχε επιβεβαιωθεί η μόλυνση η οικογένεια αρνήθηκε να επιτρέψει τη λήψη δειγμάτων, διευκρίνισε.

Ως την 4η Ιουνίου «είχαν αναφερθεί 58 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού» στο βόρειο τμήμα της χώρας, «συμπεριλαμβανομένων 37 επιβεβαιωμένων, 14 πιθανών και 7 ύποπτων», κατά την ίδια πηγή.

Από την έναρξη μιας στοχευμένης εκστρατείας εμβολιασμών την 21η Μαΐου, «έχουν εμβολιαστεί 1.369 άνθρωποι, ανάμεσά τους 597 στην Μπαντάκα, 299 στην Μπικόρο και 473 στην Ιμπόκο».

Την Τρίτη, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αρμόδιος για την αντίδραση σε κρίσεις δημόσιας υγείας, ο Πίτερ Σαλάμα, ανέφερε μέσω Twitter ότι η ΛΔ Κονγκό έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση πέντε θεραπειών--που ακόμη δεν είναι επίσημα εγκεκριμένες--για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας από την πλευρά του ανέφερε ότι «δεν έχει χορηγηθεί ακόμη καμιά πειραματική θεραπεία σε νοσηλευόμενους ασθενείς» και πρόσθεσε ότι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη «συζητήσεις» με «τα διάφορα μέρη» που εμπλέκονται στις λεπτομέρειες και τον τρόπο «χορήγησης των θεραπειών στο πλαίσιο της επιδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η ένατη επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό κηρύχθηκε την 8η Μαΐου στην Μπικόρο, 100 χιλιόμετρα από την Μπαντάκα και 600 χλμ. από την Κινσάσα, στα σύνορα με το Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Μια «αερογέφυρα» από την Κινσάσα στην Μπαντάκα στην επαρχία του Ισημερινού επέτρεψε τη διανομή περίπου 140 τόνων υλικού με αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε την Τετάρτη η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη ΛΔ Κονγκό (MONUSCO).

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι διένειμε σε 300.000 ανθρώπους πληροφόρηση ζωτικής σημασίας για την προστασία από τον ιό Έμπολα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης που έχει στόχο να ενημερωθούν πάνω από 800.000 άνθρωποι στις περιοχές που πλήττονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20872005

Η έκθεση της Κομισιόν για την προενταξιακή πορεία των Σκοπίων θα δημοσιευτεί στα τέλη Μάιου – Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο 

utrecht

Την αποκάλυψη έκανε η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf - Στην εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας κλίνει η αστυνομία - Δεν συνδέεται με τα θύματά του λένε οι εισαγγελείς - Μέχρι την Πέμπτη ενώπιον του δικαστή - Μεσίστιες οι σημαίες στην Ολλανδία

4
20864262

«...αλλιώς θα αναλάβει δράση η Τουρκία, που ξέρει πώς να τον κάνει να πληρώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», δήλωσε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος - «Εισαγωγή» για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

ref

Παράθυρο για πιθανές επιστροφές μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο σε φτωχότερα κράτη- μέλη της Ένωσης ακόμα και αν οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι χειρότερες από αυτές της Γερμανίας, άνοιξε το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

6
turkish_stream11

Ενώθηκε σήμερα το θαλάσσιο με το χερσαίο τμήμα του αγωγού Turkish Stream στην Τουρκία - Ο αγωγός ξεκινά από την πόλη Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και φτάνει στην πόλη Κιγίκιοϊ (Μήδεια) στην περιοχή της ανατολικής Θράκης