Ντεμιρτάς: Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ανοικτή φυλακή

dem06

Προεκλογική ομιλία και σφοδρή επίθεση του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος στον Ερντογάν μέσα από τη φυλακή

Το κλίμα της αδικίας, το οποίο έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία επί των ημερών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή της Αδριανούπολης όπου κρατείται από το 2016, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Η αδικία έχει εδραιωθεί στην Τουρκία», τόνισε ο Ντεμιρτάς, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του πολιτικό όμηρο.

«Η Τουρκία έχει μεταμορφωθεί σε μια κατά το ήμισυ ανοικτή φυλακή. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία του φόβου, να κυριαρχήσει διά του φόβου», δήλωσε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού σχηματισμού, προτρέποντας τους οπαδούς του να μην χάνουν την αισιοδοξία τους: «Ο Ντεμιρτάς δεν είναι ο άνδρας που βρίσκεται σε ένα κελί στην Αδριανούπολη. Είστε εσείς. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης

Σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Μάτις απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης μέσα στην σφαίρα ασφαλείας και στηρίζουμε απόλυτα τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να φέρουν το φορτίο»

European_Parliament

Σε μια μη νομοθετική έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στην τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει οδηγία σχετικά με τα ελάχιστα πρότυπα για τις μειονότητες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την πρόληψη των διακρίσεων κατά των μειονοτήτων