Το πιο θερμό καλοκαίρι φέτος για την Ιαπωνία

Το πιο θερμό καλοκαίρι φέτος για την Ιαπωνία

Σε ύψη-ρεκόρ έφτασε αυτό το καλοκαίρι ο υδράργυρος στην Ιαπωνία, όπως ανακοινώθηκε από τον αξιωματούχο Σουχέι Μαέντα....

Σε ύψη-ρεκόρ έφτασε αυτό το καλοκαίρι ο υδράργυρος στην Ιαπωνία, όπως ανακοινώθηκε από τον αξιωματούχο Σουχέι Μαέντα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις της θερμοκρασίας το 1898.

«Μπορούμε να πούμε ότι ο καιρός ήταν ανώμαλος αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος.

Τέτοια μεμονωμένα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κλιματική αλλαγή, βρίσκονται  όμως σε συμφωνία με τις μακροπρόθεσμες τάσεις που προβλέπουν οι κλιματολόγοι για μια Γη στο θερμοκήπιο.

Στην επικράτεια της Ιαπωνίας, η μέση θερμοκρασία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ήταν 1,64 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο. Το προηγούμενο καλοκαιρινό ρεκόρ, 1,36 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό, καταγράφηκε το 1994.

Όπως αναφέρει το AFP, η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία δεν διευκρίνισε ποια ήταν η φετινή μέση θερμοκρασία για το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα. Στο Τόκιο, πάντως, ήταν 27,1 βαθμούς Κελσίου.

Τον Αύγουστο, το θερμόμετρο συχνά ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα 132 άτομα να πεθάνουν από τη ζέστη και ακόμα 30.000 να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με θερμοπληξία.

«Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία προβλέπεται να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς για ακόμα μία εβδομάδα» προειδοποίησε η μετεωρολoγική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις