Στο Τορίνο της Ιταλίας ξεκινούν αύριο οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Βilderberg

LESXIS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ θα είναι παρόντες

Άρωμα Ελλάδας θα έχει και η φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg που ξεκινάει αύριο τις εργασίες της στο Τορίνο της Ιταλίας με τους συμμετέχοντες να θέτουν επί τάπητος την επικίνδυνη άνοδο του λαικισμού στην Ευρώπη.

Δύο Έλληνες θα δώσουν το παρών:ο ηγέτης της Ν. Δ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος,διευθύνων σύμβουλος της TITAN.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαικής κοινότητας θα παραβρεθούν στην 66η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg που θα έχει την τιμητική της στην Ιταλία, σε μία χώρα όπου πλέον τα ηνία έχουν αναλάβει δύο αντισυστημικά και αντιμεταναστευτικά κόμματα: το κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στη φετινή συνεδρίαση θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Ολλανδίας.

Υπό τον φόβο διαδηλώσεων, α μέλη της Λέσχης Bilderberg προσπαθούσαν να αποκρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον τόπο όπου αποφάσισαν να συναντηθούν.
Εκτός από τον λαικικισμό στην Ευρώπη, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως, η πρόκληση της ανισότητας, το μέλλον της εργασίας,η τεχνητή νοημοσύνη, το ελεύθερο εμπόριο, η αμερικανική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και τα υπόλοιπα από τη Βόρεια Αμερική.

Aξίζει να σημειωθεί ότι,οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από τις συμβάσεις του οργάνου που εκπροσωπούν ή τις προσυμφωνημένες θέσεις. Ως εκ τούτου, μπορούν να πάρουν χρόνο για να ακούσουν και να συλλέγουν ιδέες.Δεν υπάρχει λεπτομερής ημερήσια διάταξη, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν λαμβάνονται ψήφοι και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.
Οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

soimple

Ο Πρόεδρος της Bundestag υπογράμμισε ότι πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει με συνοχή και να στηριχτούν οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα, ενώ χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού - «Μετά από 16 χρόνια, είναι σωστό» να μη διεκδικήσει η Μέρκελ την ηγεσία του CDU, συμπλήρωσε