Το Μεξικό «απαντά» στον Τραμπ με δασμό 20% στο αμερικανικό χοιρινό κρέας

gourounia_009

Ο δασμός αυτός ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, να επιβάλει δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο στους Μεξικανούς εξαγωγείς

Το Μεξικό θα επιβάλει δασμό 20% στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν δύο ειδικοί της βιομηχανίας του κρέατος στο Reuters, αναφέροντας για πρώτη φορά λεπτομέρειες σχετικά με τα αντίποινα που σκοπεύει να κάνει η χώρα, ενάντια στους δασμούς που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Την περασμένη εβδομάδα, το Μεξικό δήλωσε ότι τα αντίποινα θα ισχύουν για τα χοιρινά πόδια και την  χοιρινή ωμοπλάτη από τους προμηθευτές των ΗΠΑ, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των ετήσιων εισαγωγών, ύψους 1,07 δισ. δολαρίων της χώρας.

Ο πρόεδρος της κορυφαίας ένωσης παραγωγών χοιρινού κρέατος OPORPA στο Μεξικό, Heriberto Hernandez, μετά από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομίας Ildefonso Guajardo και την ομάδα του, δήλωσε:

«Είναι ένας δασμός 20% στα χοιρινά πόδια και στη χοιρινή ωμοπλάτη, νωπά και κατεψυγμένα... είτε έχουυν κόκαλα είτε όχι».

Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος του δασμού, αλλά ο Hernandez δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση αυτή της κυβέρνησης του Μεξικού, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αναμένει αύξηση στις τιμές χοιρινού κρέατος στο Μεξικό, επειδή «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις» για τους προμηθευτές των ΗΠΑ.

Ο δασμός αυτός ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, να επιβάλει δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο στους Μεξικανούς εξαγωγείς, με το σκεπτικό ότι χώρες όπως το Μεξικό ασκούν ανταγωνισμό με, επιζήμιες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ,  επιπτώσεις.

Ειδικοί της βιομηχανίας κρέατος στο Μεξικό δήλωσαν ότι η απόφαση της νέας κυβέρνησης για τον νέο δασμό θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην επίσημη εφημερίδα του κράτους και θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.

Πέρυσι, το Μεξικό εισήγαγε σχεδόν 650.000 τόνους χοιρινής ωμολάτης και ποδιών αξίας περίπου 1.07 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sex-party

Οπαδός της πολυσυντροφικότητας και υπέρμαχος της σεξουαλικής ελευθερίας, η 29χρονη Περλ σταμάτησε να μετρά τους εραστές της όταν έφτασε τους «100» πριν από οκτώ χρόνια

tramp-foto1

Αν κάποιος δημοσιογράφος θελήσει να επανέλθει στο θέμα που έθεσε τότε αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου παραχωρεί συνέντευξη τύπου να δεχθεί τη δεύτερη΄ή τρίτη ερώτηση

yellow-vests-3

Ο κίτρινος... εφιάλτης του Μακρόν ξεκίνησε από τη διαδικτυακή διαμαρτυρία μιας 32χρονης Γαλλίδας - Στο νέο κίνημα συμμετέχουν κυρίως οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστές, που πλήττονται από τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης - Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει απτόητος να προωθεί μεταρρυθμίσεις 

ioanka

Ένα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Τραμπ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και πράγματι χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες