Απόφαση σταθμός: Ομόφυλος σύντροφος πολίτη της ΕΕ μπορεί να διαμένει μαζί του παντού εντός Ευρώπης

ape

Στο  Δικαστήριο της ΕΕ είχε προσφύγει η ρουμάνικη δικαιοσύνη, η οποία όφειλε να αποφασίσει για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που απαρτίζεται από έναν Ρουμάνο κι έναν Αμερικανό

Μια απόφαση ορόσημο για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέδωσε σήμερα η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.  Οι χώρες μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν αναγνωρίζουν τις ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου, οφείλουν να παραχωρούν άδεια διαμονής στον σύντροφο πολίτη της ΕΕ, οποιασδήποτε εθνικότητας κι αν είναι αυτός.

«Μολονότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να επιτρέπουν ή όχι τον γάμο των ομοφυλόφιλων, δεν μπορούν να παρεμποδίσουν την ελευθερία διαμονής ενός πολίτη της ΕΕ αρνούμενα να χορηγήσουν στον σύντροφό του του ιδίου φύλου, πολίτη μιας χώρας που δεν είναι μέλος της ΕΕ, άδεια διαμονής στο έδαφός τους», υπογραμμίζει σε σχετική απόφασή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο δικαστήριο αυτό είχε προσφύγει η ρουμάνικη δικαιοσύνη, η οποία οφειλε να αποφασίσει για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που απαρτίζεται από έναν Ρουμάνο κι έναν Αμερικανό.

Το 2012, οι δύο άνδρες είχαν ζητήσει από το Βουκουρέστι να αναγνωρίσει τον γάμο τους που είχε γίνει στις Βρυξέλλες δύο χρόνια νωρίτερα, προκειμένου ο Αμερικανός να μπορέσει να εγκατασταθεί στην Ρουμανία με τον σύζυγό του που είναι Ρουμάνος πολίτης.

Ωστόσο οι αρχές της Ρουμανίας έδωσαν στον άνδρα αυτόν άδεια διαμονής μόνον τριών μηνών, επιχειρηματολογώντας ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "σύντροφος" ενός πολίτη της ΕΕ στη Ρουμανία, καθώς ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου δεν αναγνωρίζεται στη χώρα αυτή.

Το δικαστήριο υπενθυμίζει στην σημερινή απόφασή του ότι η έννοια του "συντρόφου", όπως αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία περί της ελευθερίας μετακίνησης, είναι ουδέτερη από άποψης φύλου και ως εκ τούτου μπορεί να εμπεριέχει αυτή ενός συντρόφου του ιδίου φύλου ενός πολίτη της ΕΕ.

Το δικαστήριο αυτό στο Στρασβούργο έκρινε επίσης ότι η υποχρέωση για ένα κράτος μέλος να αναγνωρίσει, έχοντας ως μόνο σκοπό τη χορήγηση του δικαιώματος διαμονής σε έναν πολίτη κράτους που δεν είναι μέλος της ΕΕ, έναν γάμο ομοφυλόφιλων που έγινε σε ένα άλλο κράτος μέλος (...) δεν συνιστά επίθεση στον θεσμό του γάμου σε αυτό το πρώτο κράτος μέλος. Αυτό δεν προσκρούει σε θέματα εθνικής ταυτότητας ούτε απειλεί τη δημόσια τάξη στο ενδιαφερόμενο κράτος μέλος", προσθέτει στην απόφασή του το δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΛΕΩΝ

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ...

μα

επιτελους το περιμεναμε πως και πως!!!!!

Ανοίξατε σαμπάνιες ;

Τέτοια χαρά ποιά με την απόφαση αυτή δεν κρύβεται. Φαντάζομαι θα κρατήσετε την είδηση πολλές μέρες. Όμως το πολιτικό τέλος αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει κάθε είδους απίθανα δικαιώματα σε ομοφυλόφιλους, λαθρομετανάστες και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι είναι κοντά. Χαρείτε την όσο προλαβαίνετε. Στην αρχή το brexit, στην συνέχεια οι εκλογές σε Ουγγαρία, Τσεχία και Ιταλία και όσο περνάει ο καιρός ο κόσμος θα καταλαβαίνει ακόμη πιο πολύ σε τι τον έχουν μπλέξει και θα διαολοστείλει την ΕΕ και την "νομοθεσία" της .

Αμην

και πότε!

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Η πλακα ειναι οτι σε μια χωρα σαν την ελλαδομπανανια η διαλυση της ευρωπαικης ενωσης θα προκαλεσει δικονομικο εμφραγμα!!!!!!!!!Ασε που θα τρεχουν με ενα νομο και ενα αρθρο να ακυρωσουν ολους τους προηγουμενους νομους που ψηφισαν για να ειναι ακολουθοι με το ευρωπαικο δικαιο!!!!!!!!!!

Rofl

Δηλαδή τώρα αν πούμε εδώ ο κόσμος καίγεται είμαστε κακοί και λομοφοβικοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DxC3KRwVAAAccC0

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης της προέδρου της Βουλής αποκάλυψε ότι το ταξίδι της Πελόζι που ανέβαλε ο πρόεδρος Τραμπ είχε σκοπό την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν 

sP4PEpoi

Πήρε τη ρεβάνς για την ακύρωση της ομιλίας του - Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον τρίτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα της χώρας, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το στρατιωτικό αεροσκάφος λόγω του shutdown