Ερευνάται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο πρώην προσωπικός γιατρός του Τραμπ

ronny-jackson

“Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή στο Πεντάγωνο έχει αρχίσει έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τον υποναύαρχο Τζάκσον”, μετέδωσε το ABC News επικαλούμενο δήλωση του Μπρους Άντερσον, εκπροσώπου του γενικού επιθεωρητή στο υπουργείο 'Αμυνας

Το αρμόδιο γραφείο του γενικού επιθεωρητή στο αμερικανικό Πεντάγωνο διεξάγει έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του υποναυάρχου Ρόνι Τζάκσον. Ο Τζάκσον είναι γιατρός στον Λευκό Οίκο και απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του υπουργείου για τις Υποθέσεις Βετεράνων, υπό το βάρος των καταγγελιών αυτών για ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά.

“Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή στο Πεντάγωνο έχει αρχίσει έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τον υποναύαρχο Τζάκσον”, μετέδωσε το ABC News επικαλούμενο δήλωση του Μπρους Άντερσον, εκπροσώπου του γενικού επιθεωρητή στο υπουργείο 'Αμυνας.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η έρευνα άρχισε πρόσφατα, ενώ η εξέλιξη αυτή γνωστοποιείται ένα μήνα μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας από το Πεντάγωνο ότι το γραφείο του γενικού επιθεωρητή εξέταζε τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβεί σχετικά με τις καταγγελίες.

Ο ιατρός Τζάκσον υπηρετεί στο Ιατρείο του Λευκού Οίκου για περισσότερα από 12 χρόνια, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ τον είχε προτείνει για την ηγεσία του υπουργείου των Βετεράνων. Ωστόσο, η υποψηφιότητά του αποδείχτηκε γρήγορα προβληματική μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του σχετικά με την επαγγελματική συμπεριφορά του.

Οι καταγγελίες αυτές παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Βετεράνων της Γερουσίας κατηγορώντας τον Τζάκσον ότι καλλιεργούσε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον στο γραφείο του. Παράλληλα, ο Τζάκσον καταγγέλθηκε για κατανάλωση αλκοόλ και για υπερβολική συνταγογράφηση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε έρευνα για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο Ιατρείο του Λευκού Οίκου μεταξύ του Τζάκσον κι ενός άλλου υψηλόβαθμου ιατρικού αξιωματούχου. Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον περισσότερες ευθύνες είχε ο άλλος ιατρικός αξιωματούχος.

Μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι καταγγελίες σε βάρος του, ο Τζάκσον απέσυρε την υποψηφιότητά του στις 26 Απριλίου.

Στην ανακοίνωση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, ο Τζάκσον χαρακτήρισε τις σε βάρος του καταγγελίες “συνολικά ψευδείς και κατασκευασμένες”. “Εάν είχαν κάποια δόση αλήθειας, δεν θα είχα επιλεγεί, προαχθεί και δεν θα μου είχαν εμπιστευτεί να υπηρετήσω στον ευαίσθητο και σημαντικό ρόλο του ιατρού τριών προέδρων στην διάρκεια των τελευταίων 12 χρόνων”, είχε αναφέρει ο υποναύαρχος, ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί στο Ιατρικό Γραφείο του Λευκού Οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης