Ποροσένκο: Απολύτως δικαιολογημένο το ψέμα της δολοφονίας του Μπάμπτσενκο - «Θα τον προτιμούσατε νεκρό;»

porosenko

«Αν πρέπει να προστατεύσουμε την ελευθερία του Τύπου πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τις τεχνικές», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη σκηνοθεσία της δολοφονίας του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Εκείνοι που μας επικρίνουν θα προτιμούσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να είχαν σκοτώσει τον δημοσιογράφο;», διερωτάται στη συνέντευξη αυτή ο Ποροσένκο, όταν ρωτήθηκε για τη σκηνοθετημένη δολοφονία του γνωστού επικριτή του Κρεμλίνου Μπάμπτσενκο, η οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, απέτρεψε την εκτέλεση του πραγματικού σχεδίου για τη δολοφονία του που είχε εξυφάνει η Μόσχα.

«Αν πρέπει να προστατεύσουμε την ελευθερία του Τύπου, αν πρέπει να προστατεύσουμε τους δημοσιογράφους, πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τις τεχνικές», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε στις 29 Μαΐου το βράδυ τον θάνατο του Μπάμπτσενκο, ο οποίος είχε βρεθεί στο σπίτι του νεκρός με τρεις σφαίρες. Την επομένη οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου για το περιστατικά στη διάρκεια της οποίας ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε ζωντανός, σώος και αβλαβής.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες «έχουν συλλάβει τον υπεύθυνο και στο πολύ άμεσο μέλλον θα δείξουν» από πού «έλαβε χρήματα, διαταγές, καταλόγους με ονόματα δημοσιογράφων για να δολοφονήσει», διαβεβαίωσε ο Ποροσένκο.

Όταν ρωτήθηκε για τον φερόμενο κατάλογο 30 δημοσιογράφων τους οποίους η Μόσχα θέλει να δολοφονήσει στην Ουκρανία και σε χώρες μέλη της ΕΕ, ο Ποροσένκο απάντησε ότι δεν έχει ενημερώσει προσωπικά τις κυβερνήσεις των χωρών, «όμως οι μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται μεταξύ τους».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Άσχετος

Ο Πούτιν θέλει να δολοφονήσει 47 άτομα και δίνει τον κατάλογο σε ένα δολοφόνο με τα 47 ονόματα..Απλή απορία; Πότε περιμένει να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ; Πόσο καιρό θέλει ένα άτομο να εντοπίσει 47 στόχους και να τους εκτελέσει έναν-έναν με σχέδιο; Το πρώτο θύμα ήδη εμφανίστηκε ζωντανό μετά μαϊμού δολοφονία. Συμπέρασμα: το μυαλό των Ουκρανών έχει τόσο επηρεαστεί από τον υπαρκτό σοσιαλισμό που θα κάνουν 1-2 γενιές να ξεβλακέψουν, αν προσπαθούν να μας πείσουν με τέτοια επιχειρήματα και καταλόγους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20571660

Οι Συντηρητικοί «αντάρτες» προσφέρουν σωσίβιο στην πρωθυπουργό - Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για αναβολή της διαδικασίας αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ - Υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις λέει το Βερολίνο - Σφοδρή επίθεση από Κόρμπιν