Γαλλία: Επιχείρηση απομάκρυνσης 1.000 μεταναστών από δύο αυτοσχέδιους καταυλισμούς

parisi_katavlismos

Ήταν οι τελευταίοι μεγάλοι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στο Παρίσι – Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, οι μετανάστες οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης 

Μεγάλη επιχείρηση έστησαν σήμερα το πρωί οι αρχές στο Παρίσι, για να απομακρύνουν περίπου 1.000 ανθρώπους από τους δύο δύο τελευταίους μεγάλους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών.

Η επιχείρηση έγινε πέντε ημέρες μετά την τελευταία που είχε διεξαχθεί για το ίδιο ζήτημα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης

Σύμφωνα με τη νομαρχία της περιοχής, «973πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει πολλούς υπαίθριους καταυλισμούς στο κανάλι Σεν Μαρτέν (10ο διαμέρισμα) και στην Πορτ ντε Πουασονιέρ (18ο διαμέρισμα) οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης». Εξ αυτών, υπήρχαν «58 ευάλωτα πρόσωπα (ζευγάρια, μεμονωμένες γυναίκες, οικογένειες, ασυνόδευτοι ανήλικοι)».

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί

Η επιχείρηση ξεκίνησε ήρεμα γύρω στις 06:30 στο καταυλισμό του καναλιού Σεν Μαρτέν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πριν το Σαββατοκύριακο στο χώρο είχαν καταγραφεί περίπου 550 πρόσωπα, κυρίως από το Αφγανιστάν.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε κοντά στην πορτ ντε Πουασονιέρ, κοντά στην πορτ ντε λα Σαπέλ, στο βόρειο Παρίσι, όπου είχαν εγκατασταθεί περίπου 450 άνθρωποι.

Θα ερευνηθεί η διοιητική τους κατάσταση

Πλέον, μετά την επιχείρηση, οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε στέγη, ενώ η διοικητική τους κατάσταση «θα ερευνηθεί πλήρως και εις βάθος» από τις υπηρεσίες του κράτους.

Δημιουργήθηκαν 1.200 θέσεις σε αθλητικό κέντρο


Περίπου 15 λεωφορεία κινητοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν 1.200 θέσεις σε ένα αθλητικό κέντρο για να στεγάσουν τους μετανάστες.

Η επιχείρηση έγινε πέντε μέρες μετά την εκκένωση του του μεγαλύτερου καταυλισμού του Παρισιού, του λεγόμενου καταυλισμού της Χιλιετίας, κοντά στην πορτ ντε λα Βιλέτ. Περίπου 1.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν τότε σε δομές φιλοξενίας.

Ανησυχία για τις συνθήκες υγιεινής και τις εντάσεις

Πάντως, η κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς εδώ και εβδομάδες προκαλεί ανησυχία στην κοινή γνώμη για τις συνθήκες υγιεινής και τις εντάσεις που σημειώνονται εκεί.

Την ίδια ώρα, η διαχείριση του μεταναστευτικού στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Μετά τα αθλητικά κέντρα, οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές ανάλογα με τη διοικητική κατάστασή τους: αιτούντες άσυλο, νεοαφιχθέντες ή «διπλοκαταγεγραμμένοι», αυτοί που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης όπου και κινδυνεύουν να επαναπροωθηθούν.

Την ίδια ώρα, επιτροπή της Γερουσίας εξετάζει νομοσχέδιο του Ζεράρ Κολόμπ που θέτει πιο αυστηρούς όρους παροχής ασύλου και μετανάστευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους