«Μετά μουσικής» ο Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία: Το τραγούδι που του αφιέρωσε μουσουλμάνος αστέρας της RnB

«Μετά μουσικής» ο Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία: Το τραγούδι που του αφιέρωσε μουσουλμάνος αστέρας της RnB

Με τίτλο «Εποχή θερισμού για την Τουρκία» το τραγούδι του λιβανέζικης καταγωγής Σουηδού τραγουδιστή Μαχέρ Ζάιν δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

erdogan_maher__zain
Στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βαίνει ολοταχώς και «μετά μουσικής». Ο Μαχέρ Ζάιν, λιβανέζικης καταγωγής Σουηδός αστέρας της RnB, είναι θαυμαστής του Τούρκου προέδρου και κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα τραγούδι με τίτλο «Εποχή θερισμού για την Τουρκία» (Hasat Vakti Türkiye), το οποίο ήδη ο Τούρκος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία.
Maher zain song for Turkey and Erdogan


Το βίντεο του τραγουδιού, που υμνεί την Τουρκία και τον Ερντογάν, δείχνει τον ισχυρό άνδρα της γειτονικής χώρας μόνο του ή δίπλα στην σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν να συναντά κόσμο, να χαιρετά τα πλήθη, να βγάζει selfies με τους θαυμαστές του και να αγκαλιάζει μικρά παιδιά. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Αναντολού ο μουσουλμάνος τραγουδιστής δήλωσε πως «Ο Ερντογάν είναι πολύ αγαπητός στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου».

«Όταν κρίνεις έναν ηγέτη τον κρίνεις από τις αποφάσεις που αυτός λαμβάνει σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει επιδείξει τεράστια παγκόσμια ηγετική ικανότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση μερικών από τις πιο μεγάλες ανθρωπιστικές προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Ζάιν και πρόσθεσε πως η Τουρκία επέδειξε απίστευτη υποστήριξη στους πρόσφυγες από τη Συρία.

Κλείσιμο
Όσο για την δημιουργία του τραγουδιού για τον Ερντογάν ο καλλιτέχνης αποκάλυψε πως σε μια σύντομη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος με φίλους του τραγουδιστή ζήτησε αστειευόμενος ένα τραγούδι για την Τουρκία. «Ένιωσα τιμή και υποχρέωση. Δεν είμαι Τούρκος αλλά πάντα προσεύχομαι να δω μια δυνατή και σταθερή Τουρκία. Υποσχέθηκα στον πρόεδρο πως θα έχω έτοιμο το τραγούδι μέχρι το τέλος Μαΐου», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Αναντολού, τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο «Μακεδόνας» ποιητής Αχμέτ Κούρτις με τον οποίο ο Ζάιν έχει συνεργαστεί και στη δημιουργία άλλων τραγουδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης