Ο Κιμ πήρε πάλι το «δρεπάνι»: Ξήλωσε τρεις υψηλόβαθμους διαφωνούντες για τη συνάντηση με Τραμπ

kim-korena-new

Η απομάκρυνση διαφωνούντων είναι μια αγαπημένη μέθοδος του Κιμ από το 2011, οπότε και ανέλαβε την εξουσία

Στην απομάκρυνση τριών εκ των πιο υψηλόβαθμων στελεχών του στρατού της Βόρειας Κορέας προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια κίνηση που κατά ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους σηματοδοτεί την προσπάθειά του να σιγήσει όσες φωνές διαφωνούν με την προσέγγιση με τον Τραμπ ενόψει της συνάντησης της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap από τη θέση τους φέρονται να έχουν απομακρυνθεί ο αρχηγός του στρατού Πακ Γιονγκ-Σικ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ρι Μιονγκ-Σου και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του στρατού Κιμ Γιονγκ-Γκακ.

Η απομάκρυνση διαφωνούντων είναι μια αγαπημένη μέθοδος του Κιμ από το 2011, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του καθώς τότε ήταν μόλις 27 ετών.

Ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης Μιντάρο Όρα εξέφρασε την άποψη ότι ο Κιμ πιθανότατα χρησιμοποιεί την επερχόμενη σύνοδο ως αφορμή για να απομακρύνει τους σκληροπυρηνικούς.

Το ευτυχές, πάντως, για τους τρεις απομακρυθέντες αξιωματούχους, δεν φαίνεται να είχαν την τύχη του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιάνγκ Σονγκ-Θαέκ ο οποίος το 2013 συνελήφθη και εκτελέστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Χαχαχααα

Καλά βρε κακομοίρηδες διαφωνούντες... βαρεθηκατε τη ζωή σας και τολμήσατε να διαφωνησετε με τον μεγάλο Κιμ? Ο τελευταίος που διαφώνησε σκοτώθηκε από αντιαεροπορικό...

qp

Το δρεπάνι και εδώ δουλεύει άριστα , θυμηθείτε τους υπουργούς και βουλευτές διαφόρων κομμάτων που ξηλώθηκαν γιατί δεν υπάκουγαν στις εντολές .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Udo

Η οικονομική κρίση είναι κατά τον κ. Μπούλμαν, πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα «της ανισομερούς κατανομής των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο και γι' αυτό απαιτείται να εισαχθεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρέπει να φορολογηθεί το διεθνές κεφάλαιο, ώστε να χρηματοδοτήσουμε αντίστοιχες πολιτικές και να σώσουμε τον πλανήτη»

di_maio

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται